Drzých hostí v luxusných hoteloch pribúda, kradnú matrace aj televíze
02 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Málokoho asi prekvapí, keď si hostia z päťhviezdičkového hotela odnesú kúpaciu čiapku, minišampón či papuče. Nový prieskum recenzenta hotelov a kúpeľov Wellness Heaven ale prichádza s informáciou, že pribudlo drzých hostí, ktorým sa z luxusných hotelov podarí ukradnúť objemnejšie predmety. Informuje o tom CNN.


Prieskum zahŕňal 1157 štvor- a päťhviezdičkových hotelov. Štyridsaťdeväť z nich muselo v uplynulých dvoch rokoch riešiť krádež matracu, v niektorých prípadoch aj viackrát, uviedol výkonný riaditeľ Wellness Heaven Tassilo Keilmann. Hotelieri sa mu zverili, že väčšina krádeží matracov sa stala v noci.

"Povedali mi, že sa to väčšinou stáva v noci, keď má recepcia zatvorené, keď tam nikto nie je. Niektoré hotely majú záznamy z bezpečnostných kamier, na ktorých je vidieť, ako matrac prevážajú vo výťahu," povedal Keilmann.

Najčastejšie hostia podľa prieskumu, do ktorého boli zapojené prevažne ázijske a európske hotely, kradnú uteráky, župany, ramienka či prepisovačky. Pokúsili sa ale odcudziť aj objemnejšie a drahšie predmety, ako sú televízia, kávovary, umelecké diela či tablety.

"To ma celkom prekvapilo, pretože hotel môže pomerne jednoducho zistiť, kto to ukradol. Chyžná po check-oute izbu prehliadne a dá sa ľahko spoznať, keď hosť ukradne televíziu či matrac," poznamenal Keilmann.

Turistom na Cypre ukradli urnu so synom
Poliaci Kinga a Bartek Bednarz v lete stratili syna, zahynul pri autonehode. Informuje britský denník Guardian. S Dennisom († 19) aj s celým nešťastným rokom sa chceli rozlúčiť na Cypre, ale nebolo im dopriate. V piatok o syna prišli... Čítať ďalej
30 | 12 | 2019 | Dominik Simon


Zatiaľ čo mnoho štvorhviezdičkových hotelov začalo predmety označovať, aby sa spustil alarm, keď sa ich niekto pokúsi prepašovať z hotelového komplexu, v päťhviezdičkových zariadeniach sa táto praktika moc neuplatňuje. Zároveň je podľa Keilmanna menej pravdepodobné, že päťhviezdičkový hotel ohlási krádež polícii či konfrontuje páchateľa. Päťhviezdičkové hotely takto postupujú, pretože nechcú byť spájané s kriminalitou, myslí si Keilmann.

Do prieskumu Wellness Heaven sa zapojilo 634 štvorhviezdičkových a 523 päťhviezdičkových hotelov a typ zlodejskej klientely, s ktorou sa potýkali, sa veľmi líšil. Kým päťhviezdičkové hotely častejšie riešili krádeže televízii, tabletov a matracov, hostí štvorhviezdičkových zariadení viac zaujímali batérie či diaľkové ovládače.

K pozoruhodnějším prípadom patrí pokus o krádež vypchatej hlavy diviaka z francúzskeho hotela. Personál hosťa pri krádeži pristihol, nakoniec trofej odkúpili jeho priatelia a dali mu ju ako svadobný dar. Anglický hotel pre zmenu riešil krádež, ktorá skôr pripomínala kanadský žart. Hosť si totiž odniesol čísla z dverí a prišlo sa na to až vo chvíli, keď ďalší zákazník nemohol nájsť svoju izbu.