Francúzsky podnikateľ ukradol Bitcoin v hodnote 1,1 milióna EUR od bývalej firmy aby sa pomstil za to, že bol prepustený
01 | 01 | 2020 I Dominik Simon

Kým kradnutie Bitcoinu je nový zločin, príbeh jednej z najväčších krádeží kryptomeny v histórii Francúzska je rovnako starý ako svet sám - priatelia sa rozhádajú a jeden sa pomstil druhému za to, že sa cítil poškodený. Píše portál RT.


Skupina priateľov založila IT spoločnosť v roku 2013 a niekoľko rokov všetko prebiehalo hladko a zisky neustále rástli. Medzi jej vedením však vypukol veľký spor, ktorý skončil tým, že jedenému zo spoluzakladateľov "ukázali dvere".

Muž si šiel hľadať nové zamestnanie mimo Francúzska, ale nezabudol na to, čo mu urobili jeho bývalí spolupracovníci. A tak sa podnikateľ rázom stal hackerom.

Bitcoin sa otriasa, rekordná Ponziho schéma vysala z trhu miliardy dolárov
Cenu Bitcoinu bude podľa analytikov spoločnosti Chainalysis ťahať nadol tohtoročný škandál spojený s podvodnou platformou PlusToken. Tá sľubovala užívateľom nereálne zhodnotenie peňazí a vylákala od nich kryptomeny v hodnote miliárd dolárov. Ide... Čítať ďalej
19 | 12 | 2019 | Dominik Simon


Vyšetrovanie ukázalo, že od decembra 2018 do januára 2019 využil takzvanú vzdialenú transakciu k ukradnutiu 182 jednotiek Bitcoinu, čo je približne 1,1 milióna EUR, z účtov spoločnosti.

Nakoniec však spoločnosť zistila, že peniaze sú preč a ľudia z jej vedenia šli rovno na políciu. Po niekoľkých mesiacoch dokázali vyšetrovatelia vysledovať digitálnu peňaženku, kde boli ukradnuté Bitcoini držané, a odhaliť jej majiteľa.

Miestny sudca mu udelil trest v podobe cestovných obmedzení až do súdneho konania, ale prokuratúra v Paríži sa snaží o jeho zadržanie.