Spoločnosť Boeing zaplatí spoločnosti Turkish Airlines náhradu za lietadlá 737 MAX
31 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Jeden z najväčších zákazníkov spoločnosti Boeing, Turkish Airlines, v utorok oznámil, že dosiahol dohodu s americkým leteckým gigantom o náhrade škôd spôsobených lietadlami 737 MAX.


Spoločnosť nešpecifikovala, akú veľkú náhradu od Boeingu dostane. Podľa denníka Hurriyet bude náhrada vo výške 225 miliónov dolárov, pričom 150 miliónov dolárov na kompenzáciu a 75 miliónov dolárov na pokrytie iných vecí, ako sú náhradné diely a školenia.

Oznámenie prichádza po tom, ako spoločnosť Turkish Airlines začiatkom tohto mesiaca uviedla, že sa chystá podať žalobu proti spoločnosti Boeing z dôvodu neistoty týkajúcej sa 737 MAX a jeho strát.

Turecká spoločnosť vlastní 24 lietadiel Boeing 737 MAX. Avšak používanie lietadiel 737 MAX bolo od marca zakázané, kvôli dvom haváriám v Indonézii a Etiópii, pri ktorých zahynulo 346 ľudí.

Minulý týždeň spoločnosť Boeing prepustila generálneho riaditeľa Dennisa Muilenburga, pričom tento krok opísali ako „nevyhnutný na obnovenie dôvery“.

Spoločnosť Boeing prepúšťa šéfa Muilenburga kvôli zlyhaniu pri riešení krízy 737 MAX
Americká spoločnosť Boeing prepustila svojho generálneho riaditeľa Dennisa Muilenburga potom, ako spoločnosť čelila sérii sťažností po dvoch smrteľných haváriách svojho najpredávanejšieho lietadla 737 MAX, ktoré zabilo až 346... Čítať ďalej
23 | 12 | 2019 | Marek Molnár