VIDEO: Najnovší ruský ľahký protilietadlový systém zvládol poslednú skúšku
27 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Ruská armáda testovala nový ultraľahký protilietadlový systém s názvom Gibka-S. Nové vozidlo prešlo štátnymi skúškami a zasiahlo falošné ciele so špičkovou presnosťou.


Zábery zo skúšky boli zverejnené ruským ministerstvom obrany začiatkom štvrtka. Video ukazuje streľbu rakiet najnovšieho systému Gibka-S na niekoľko falošných terčov, pričom zasiahne všetky s výbornou presnosťou.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=xiA2kzo084E&feature=emb_title

Ľahký protilietadlový systém je v podstate ruské pancierové vozidlo Tigr vybavené najmodernejším optickým a elektronickým zameriavacím systémom.

Záznam skúšky tiež ukazuje ďalšie vozidlo Tigr vybavené malým radarom. Ruská armáda o tomto stroji neposkytla žiadne informácie, dá sa však predpokladať, že ide o podporné a veliace vozidlo používané spolu s Gibka-S.

Nový stroj je schopný vystreliť svoje rakety aj počas jazdy a to pri rýchlosti až 30 km/h. Automobil je tak schopný zabezpečiť krytie pre pohybujúce sa vojenské jednotky.

Rus, ktorý sa vydával za „mexického policajta“ bol nakoniec zatknutý (FOTO)
Ruský muž si vybral skutočne bizarný spôsob, ako si "vylepšiť auto", keď jeho výzor premenil na hliadkové vozidlo mexických orgánov činných v trestnom konaní. Za vozidlom sa obzrel nejeden človek - a dostalo ho do problémov so skutočnou... Čítať ďalej
26 | 12 | 2019 | Marek Molnár