Ako Gott s Briceom dobili Drážďany. Boli ako pokrvní bratia
27 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič

Vždy keď pred Karlom Gottom niekto vyriekol meno onoho neohrozeného hrdinu románov Karla Maya Vinnetou, rozjasnila sa mu tvár!


"Poznám, samozrejme, že poznám. A poznám aj toho najslávnejšieho Vinnetoua na svete. Pierre Brice je totiž môj kamarát. Čo kamarát, nebojím sa povedať, že je to môj pokrvný brat! " Spomínaval maestro. Tí dvaja toho spolu veľa prežili a pre nemecké publikum boli obaja hviezdami prvej veľkosti.

Bol január 2007, keď Karel Gott vyrazil na štvormesačné šnúru 56 koncertov po nemeckých a rakúskych mestách. A usporiadateľ turné si vtedy mohol mädliť ruky. Fanúšikov lákal rovno na dve superhviezdy - Karla Gotta a predstaviteľa filmového Winnetoua Pierra Bricea.

Samotný jeden song stál usporiadateľom za to, aby Pierra vozili z Paríža luxusným autom a so šoférom. Náčelník Apačov predsa naláka tisícky fanúšičiek. "Dámy a páni, prichádza hviezda večera, Karel Gott!" Oznamuje showmaster Florian. Sála ani nedutá, a keď sa objavuje Zlatý hlas z Prahy, dvíha sa zo stoličiek. Karel začína svoj dvadsaťpäťiminúutový blok, publikum šalie ...

Rok po spoloční turné sa v Trutnove konal medzinárodný Open Air Music Festival, ktorý bol venovaný obetiam invázie vojsk Varšavskej zmluvy v roku 1968 do Československa. A zahraničným hosťom bol práve Pierre Brice. "Budeš doma? Veziem tí syry," ozval sa Gottovi telefónom nečakane Brice.

Mejdan na Bertramke bol potom veľkolepý a obaja na neho dlho spomínali. Pierre Brice zomrel na zápal pľúc 6. júna 2015 v Paríži. "Tak nám umrel Vinnetou," reagoval vtedy Karol. Bol smutný. "Na druhú stranu si to musíme vziať takto, dožil sa krásneho veku. Osemdesiatšesť rokov, to je predsa nádhera!" Viedol vtedy monológ Gott. "No a teraz, musím pracovať aj za neho. Do večných lovísk sa mi ešte nechce," zakončil vtedy svoje rozjímanie veľký maestro.

Veštica Vanga predpovedá desivý rok 2020: Koniec Európy a ...
Hoci je bulharská veštkyňa Vanga († 85) už 23 rokov po smrti, ešte pred ňou stihla vysloviť niekoľko proroctiev, ktorá sa plnia. Čo svet podľa slepej jasnovidky čaká v roku 2020? Informáciu priniesol česká bulvár Aha online! Čítať ďalej
27 | 12 | 2019 | Gabriel Matta