VIDEO: Húževnatá ruská babička miluje hrať šach v ľadovej vode
23 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Zoznámte sa s 68-ročnou Ninou Pushkarevovou , ktorá by mohla dať lekciu aj svetovému šachovému majstrovi Magnusovi Carlsenovi, avšak ruská babička sa nezaujíma o školenia alebo turnaje, len rada hrá túto hru, počas toho ako sedí v ľadovej vode.


Obyvatelia mesta Čeľabinsk sú známi, ako najhúževnatejší ľudia v Rusku, pričom 68-ročná Nina Pushkarevová nerobí nič preto, aby tento stereotyp vyvrátila.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=ZhgQt72lzeo&feature=emb_title

Ruska si pre seba vymyslela ten najzaujímavejší koníček, keď skombinovala svoju vášeň pre zimné plávanie a hranie šachu.

Keď sa Nina pripravuje na ďalšiu šachovú schôdzku, musí pozvať viacerých mužov, pretože ako hovorí, nie je nikto, kto by zostal vo vode tak dlho, ako ona.

„Vytvárame plán a každú nedeľu v mesiaci hrajeme šach,“ povedala vo videu agentúry Ruptly.

"Sedím a hrám šach, muži prichádzajú a odchádzajú. Hra zvyčajne trvá asi 20 minút," dodala húževnatá Ruska.

Nina trvá na tom, že trávenie toľkého času v ľadovej diere má úžasný vplyv na jej fyzickú kondíciu. "Bola som chorá 45 rokov a teraz to je moja 24. zdravá zima ... Ľadová diera je moje očkovanie."

VIDEO: V USA sa na moste vykoľajil vlak. Dva vozne skončili v rieke
Nákladný vlak sa vykoľajil, keď prechádzal cez americkú rieku Potomac v blízkosti historického mesta Harpers Ferry. Informuje o tom spravodajská agentúra CNN. Čítať ďalej
22 | 12 | 2019 | Marek Molnár