VIDEO: Automobil tureckého diplomata v Grécku sa stal terčom podpaľačov
23 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Podľa polície neidentifikovaná skupina útočníkov zapálila v tureckom Solúne auto tureckého zamestnanca konzulárneho úradu. Pri útoku, ktorý je v súčasnosti predmetom vyšetrovania, nebol nikto zranený.


Video ukazuje zaparkované auto, ktoré horí v plameňoch, zatiaľ čo hasiči pracujú na jeho uhasení. Po uhasení požiaru je vidieť veľké poškodenie zadnej časti vozidla.



Incident, ku ktorému došlo v skorých ranných hodinách v pondelok, je stále predmetom vyšetrovania. Neboli zadržaní žiadni podozriví.

Aj keď motív útoku zostáva nejasný, je pravdepodobné, že podpaľačstvo bolo motivované desaťročným sporom medzi Aténami a Ankarou o Cyprus. Teritoriálny spor sa prehĺbil nedávnou dohodou medzi Tureckom a Líbyou o námorných hraniciach, ktorú Grécko považuje za porušenie svojich vlastných zvrchovaných práv.

Nová migračná kríza v Európe? Erdogan tvrdí, že Turecko nedokáže zvládnuť prílev migrantov zo Sýrie
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan varoval, že jeho krajina je zle vybavená na zvládnutie sýrskych migrantov z Idlibu, a varoval, že Európa pocíti dopad migrantov, pokiaľ sa bombardovanie mesta Idlib nezastaví. Čítať ďalej
23 | 12 | 2019 | Marek Molnár