Spoločnosť Boeing prepúšťa šéfa Muilenburga kvôli zlyhaniu pri riešení krízy 737 MAX
23 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Americká spoločnosť Boeing prepustila svojho generálneho riaditeľa Dennisa Muilenburga potom, ako spoločnosť čelila sérii sťažností po dvoch smrteľných haváriách svojho najpredávanejšieho lietadla 737 MAX, ktoré zabilo až 346 ľudí.


Miesto riaditeľa Muilenburg nahradí David Calhoun, uviedla spoločnosť vo vyhlásení v pondelok. Calhoun oficiálne preberá jeho post 13. januára.

Americký letecký gigant vysvetlil, že tento krok je „nevyhnutný na obnovenie dôvery investorov, klientov a leteckých regulátorov".

„Nové vedenie spoločnosti Boeing bude pracovať s obnoveným záväzkom úplnej transparentnosti vrátane účinnej a aktívnej komunikácie s FAA a inými globálnymi regulátormi, ale samozrejme aj zákazníkmi,“ píše sa v tlačovej správe spoločnosti Boeing.

Federálna letecká správa USA nariadila v marci stopnutie všetkých lietadiel typu 737 MAX. Tomuto rozhodnutiu predchádzala havária letu spoločnosti Ethiopian Airlines, ktorá zabila 157 ľudí. O päť mesiacov skôr havarovalo lietadlo 737 MAX pri lete spoločnosti Lion Air, pri lete zomrelo 189 ľudí.

VIDEO: Automobil tureckého diplomata v Grécku sa stal terčom podpaľačov
Podľa polície neidentifikovaná skupina útočníkov zapálila v tureckom Solúne auto tureckého zamestnanca konzulárneho úradu. Pri útoku, ktorý je v súčasnosti predmetom vyšetrovania, nebol nikto zranený. Čítať ďalej
23 | 12 | 2019 | Marek Molnár