Nord Stream 2 bude v prevádzke v 2. polroku 2020 a to aj napriek sankciám USA
23 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Americké sankcie budú mať vplyv na výstavbu rusko-nemeckého plynovodu Nord Stream 2, avšak aj napriek tomu, sa tento projekt dokončí budúci rok, prehlásil nemecký vládny predstaviteľ Peter Beyer.


Plynovod v hodnote 11 miliárd dolárov, ktorý sa tiahne z Ruska do Nemecka cez dno Baltského mora, bude dokončený „v druhej polovici budúceho roka“, uviedol Peter Beyer, vládny koordinátor transatlantickej spolupráce, v pondelok pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk.

Washington nedávno uvalil ochromujúce sankcie na spoločnosti, ktoré sa zúčastňujú na výstavbe plynovodu Nord Stream 2 v Baltskom mori. Aj keď sankcie neboli „prekvapujúce“, spôsobili „návrat v čase“ pre projekt, tvrdí Beyer.

Zostáva však zistiť, či americké sankcie budú môcť ohroziť celý projekt. Moskva ubezpečila, že plynovod „sa napriek všetkým hrozbám stane realitou“, ako aj projekt TurkStream - ďalšie potrubie, ktoré bolo ochromené americkými sankciami.

Nová migračná kríza v Európe? Erdogan tvrdí, že Turecko nedokáže zvládnuť prílev migrantov zo Sýrie
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan varoval, že jeho krajina je zle vybavená na zvládnutie sýrskych migrantov z Idlibu, a varoval, že Európa pocíti dopad migrantov, pokiaľ sa bombardovanie mesta Idlib nezastaví. Čítať ďalej
23 | 12 | 2019 | Marek Molnár