Jankovská môže prísť úplne o miesto sudkyne
23 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Monika Jankovská čelí ďalšiemu disciplinárnemu návrhu. Podala ho predsedníčka súdnej rady Lenka Praženková. Za to, že Jankovská klamala o svojich kontaktoch s Kočnerom, navrhuje pre bývalú štátnu tajomníčku najprísnejší trest – odvolanie z funkcie sudkyne. Informuje o tom Denník N.


Len deň pre Vianocami podala predsedníčka súdnej rady Praženková na Jankovskú ďalší návrh na disciplinárne konanie. Podľa nej má ísť o ďalšiu poistku, aby sa bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti nevrátila do sudcovského talára. Lenka Praženková žiada, aby jej úplne pozastavili výkon funkcie sudkyne.

Praženková disciplinárny návrh na Moniku Jankovskú dopísala takmer po mesiaci. Urobila tak s odporúčaním celej súdnej rady, ktorá sa k Jankovskej vyjadrila už koncom novembra.

Monika Jankovská tak teraz čelí už v poradí druhému disciplinárnemu konaniu. Ten prvý, za klamstvo o dovolenke u vplyvného advokáta Radomíra Bžána, podal ešte v októbri minister spravodivosti Gábor Gál. V prípade klamstva o Bžánovi Jankovskej už pozastavili výkon funkcie sudkyne a momentálne teda nemôže súdiť. Toto nové disciplinárne konanie by ju však mohlo stáť miesto sudkyne už navždy.

Pavol Rusko nevydržal na súde ani 60 minút, len o štyri dni neskôr na večierku v prítomnosti modeliek rozdával úsmevy tri hodiny.
Obžalovaný Pavol Rusko na vianočnom večierku s krásnymi modelkami: Vyliečila ho atraktívna spoločnosť? Rusko mal dokonca príhovor, a keď práve sám nefotil, tak modelky aspoň rozosmieval grimasami... Správu priniesol denník Nový... Čítať ďalej
22 | 12 | 2019 | Dominik Simon