Hana Hegerová: Sama na Vianoce v smútku. Čo sa stalo?
23 | 12 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Smutný osud stretol na starobu speváčku Hanu Hegerovú (88), ktorá pred ôsmimi rokmi ukončila kariéru. Zdravotne je na tom bohužiaľ stále horšie a kvôli tomu je uväznená vo svojom byte. Ako bude teda tráviť Vianoce?


Uväznená medzi stenami, tak žije legenda českého šansónu už dlhšiu dobu, avšak aspoň mobilný telefón ešte donedávna zdvíhala. Avšak naposledy za ňu telefón zdvihla jej gazdiná, ktorá jej chodí pomáhať. "Nie som na tom teraz nejako dobre. Som na tom celkom zle. Keď za mnou niekto príde a som doma sama, ani mu nemôžem otvoriť, " posťažovala sa pre denník Aha! Hegerová .

Ak by totiž chcela ísť ku dverám, musela by prejsť niekoľko schodov. Lenže je už takmer nepohyblivá, a tak to nejde. "A to už je pre mňa vylúčené," povzdychla si speváčka, ktorá tak nemá ani náladu riešiť Vianoce. "Mám naozaj iné starosti," smutní.

Pritom práve na sviatky sa obvykle zo svojho bytu na pražskom Staromestskom námestí mohla dostať medzi ľudí. "Na Vianoce som vždy bola zvyknutá pozvať celú rozvetvenú rodinu trebárs do Café-Café na Rytierskej ulici, kam som sa nejakým spôsobom, aj keď horko ťažko, dostala," opisuje česká Edith Piaf.

"Každý si tam dal, čo chcel, a bolo nám spolu výborne. To som pred rokmi vymyslela ja a stalo sa to krásnou tradíciou. Tento rok z toho bohužiaľ nebude nič, " smúti Hegerová, ktorá je len rada, že nie je v nemocnici. Na sviatky však možno zostane sama.

Jedinou jej nádejou v súčasnosti je vnuk Matúš. "Ak vnuk s rodinou príde na Vianoce, budem rada. Ak nie, budem sama a tiež to prežijem. Neviem ale, či a vôbec kedy si vnuk urobí čas, " dodala slávna šansoniérka.

Lucie Bíla sa pochválila: Stala sa z nej hrdá teta!
Lucie Bílá (53) sa už nemôže dočkať role babičky. Na svojich rukách totiž často rozmaznáva čerstvo narodené bábätká z okruhu svojej rodiny a priateľov. Tentoraz ju dojal dvojtýždňovej Vojtíšek. Čítať ďalej
21 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová