Viac ako 300 údajných členov mafie ’Ndrangheta je vo väzbe, zasahovali tisícky policajtov (VIDEO)
20 | 12 | 2019 I Dominik SImon

Polícia v Taliansku, Švajčiarsku, Nemecku a Bulharsku zatkla počas rozsiahlej akcie viac ako 300 údajných členov mafiánskej organizácie ’Ndrangheta informuje o tom portál euronews.


Len v Taliansku sa na raziách zúčastnilo 2 500 policajtov. Razie sa uskutočnili po celom uzemí talianska, no zamerali sa najmä na kalábrijské mesto Vibo Valentia. Zatýkanie prebiehalo aj vo Švajčiarsku, Nemecku a Bulharsku. Polícia zatkla počas rozsiahlej akcie viac ako 300 údajných členov mafiánskej organizácie ’Ndrangheta.

Podozrivý sú z vydierania, vraždy, prania špinavých peňazí a členstva v mafiánskej organizácii. Medzi zadržanými sú bývalý poslanec, niekdajší regionálny predstaviteľ, starosta z Kalábrie, predstaviteľ politickej strany a bývalý veliteľ carabinierov, ktorý  pracoval v hlavnom meste kalábrie.

„Je to najväčšia operácia od veľkého procesu z Palerma,“ vyjadril sa prokurátor Nicola Gratteri odkazujúc na megaproces so sicílskou mafiou na konci 80-tych rokov minulého storočia počas ktorého odsúdili viac ako 300 ľudí. „Úplne sme rozbili klany v provincii Vibo, ale zapojené boli talianske regióny od Álp až po Sicíliu,“ zkonštatoval.