Je súd zodpovedný za vraždu detí v Győri?
18 | 12 | 2019 I Karolína Kristínová

Podľa správy predloženej vláde je súd zodpovedný za brutálnu rodinnú vraždu v meste Győr. Informuje o tom maďarský portál Origo.hu


Súd povolil prepustenie muža, ktorý bol odsúdený za brutálne napadnutie manželky, zatiaľ čo prokurátor a probačný úradník boli proti prepusteniu.



Sudca však rozhodol inak.

Podľa odborníkov je možné dospieť k záveru, že nedošlo k právnej prekážke prepustenia zadržiavaného Gábora H., ​​ale súd v Szombathelyi  v konečnom dôsledku povolil podmienečné prepustenie napriek skutočnosti, že povolenie na podmienečné prepustenie probačný úradník jednoznačne neodporúčal. Okrem toho nebol k súdu k dispozícii žiadny nový psychologický posudok pre prípad Gábora H. Starý, na základe ktorého súd rozhodol hovoril, že muž mal znížený stav vedomia.


Ako písali iné maďarské médiá, muž v Győri zabil svojho syna a nevlastnú dcéru a následne spáchal samovraždu. V byte bolo aj tretie dieťa, šesťročné dievča. 


Gábor H. bol prepustený na podmienku v septembri tohto roku, potom čo v roku 2016 zo žiarlivosti skoro na smrť dobil svoju manželku kladivom.


Na Kirgizsko-tadžickej hranici tečie krv, ľudia sa vzájomne kameňovali
Na jednom zo sporných miest hranice medzi Kirgizskom a Tadžikistanom sa dnes ráno odohral ďalší tuhý konflikt medzi väčším počtom občanov týchto stredoázijských štátov. Ľudia po sebe hádzali kamene, k väčšej úhone ale zrejme nikto neprišiel,... Čítať ďalej
18 | 12 | 2019 | Dominik SImon