Predseda súdu Sádovský končí vo funkcii, dôvodom je aj Kočnerova threema
17 | 12 | 2019 I Dominik Simon / SITA
Potvrdzuje pre agentúru SITA hovorca krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Sádovský vo svojom stanovisku uvádza, že odchodom z funkcie preberá zodpovednosť za zlyhania viacerých súdov v Bratislave. O svojom rozhodnutí informoval aj ministra spravodlivosti Gábora Gála. Ľuboš Sádovský predsedal Krajskému súdu v Bratislave od roku 2012.

NAKA ešte koncom leta zaistila viacero mobilných telefónov v súvislosti s komunikáciou Mariana K. prostredníctvom aplikácie Threema. Po medializovaní prípadu odišli viacerí sudcovia.

Ministerstvo spravodlivosti objavilo nezrovnalosti v rozhodovaní o miliónovej zmenke
Ministerstvo spravodlivosti našlo nezrovnalosti priamo v spise o zmenke v hodnote viac ako osem miliónov eur, v ktorom rozhodovala sudkyňa Zuzana Maruniaková. Novinárom to povedal minister Gábor Gál (Most-Híd) s tým, že ministerstvo kontroluje... Čítať ďalej
11 | 10 | 2019 | SITA


„Justícia musí dnes presvedčiť o svojej spôsobilosti poskytovať spravodlivosť pre všetkých, dôveryhodne, nezávisle a nestranne. Zlyhania jednotlivcov nemôžu znamenať automatické spochybňovanie justície ako celku, pretože drvivá väčšina sudcov vykonáva svoju funkciu s vysokým nasadením a v rámci zákonných medzí,“ dodal Sádovský.

Sádovský sa stal známym, keď boli medializované informácie o jeho vzťahu s advokátom Radomírom Bžánom, ktorý žiadal desiatky miliónov eur za to, že zastupoval Slovensko pri spore o vodné dielo Gabčíkovo.