Ruská najnovšia riadená raketa Monolit je pripravená na testovanie
15 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Vývoj vysoko presnej riadenej rakety "Monolit" pre ruské letecké kozmické sily sa blíži k záverečnej fáze a je pripravená na testy, uviedol najvyšší predstaviteľ ruského obranného priemyslu.


„Vývoj pokračuje. Je príliš skoro na poskytnutie podrobností. Je to tajný projekt. Poviem iba, že sme pripravení prejsť do štádia testovania,“ prehlásil Vladimir Lepin, vedúci vývojár spoločnosti Techmash, pre spravodajský portál Tass.

Testy určia, či raketa vyhovuje jej konštrukčným charakteristikám a či je spôsobilá na sériovú výrobu.

Lepin prvýkrát hovoril o Monolite v októbri 2018 a odhalil, že raketa sa bude odpaľovať z bojových lietadiel a útočiacach helikoptér.

Monolit je považovaný za vyspelejšiu verziu rakety Broneboyshik, ktorá bola už testovaná a očakáva sa, že bude nasadená do ruského arzenálu budúci rok. Na rozdiel od svojho staršieho súrodenca je Monolit riadenou raketou a má väčší kaliber (122 milimetrov namiesto 80 mm) a má dlhší dolet.

"Project Censored" alebo cenzurované príbehy o ktorých ste možno ešte nepočuli
"Project Censored", to je názov projektu, ktorého úlohou je odhaľovať cenzurované príbehy. Jeho zakladateľom bol v roku 1976 profesor Carl Jensen a jeho študentmi zo štátnej univerzity v Sonome, avšak odvtedy prešiel nejaký čas a za roky 2018 -... Čítať ďalej
15 | 12 | 2019 | Marek Molnár