Nemecká telekomunikačná spoločnosť si vybrala Huawei, aby jej pomohla vybudovať 5G sieť a to aj napriek tlaku USA
12 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Jeden z popredných nemeckých mobilných operátorov, Telefónica Deutschland, sa obracia na spoločnosti Huawei a Nokia, aby jej pomohli s rozvojom národnej siete 5G, ignorujúc tlak USA.


„Telefónica Deutschland sa plánuje spoliehať na osvedčených strategických partnerov Huawei a Nokia, pri rozvoji svojej 5G sieti,“ uviedol hovorca spoločnosti v stredu. Pričom dodal, že poskytovatelia budú musieť spĺňať bezpečnostné požiadavky, ktoré ešte musia určiť nemecké regulačné orgány.

Washington tvrdí, že Huawei predstavuje bezpečnostné riziko a že ho čínska vláda môže použiť na špionáž. USA už spoločnosť zaradili na čiernu listinu a v súčasnosti vyvíjajú tlak na svojich európskych spojencov, aby spravili to isté.

Zatiaľ čo spoločnosť Telefónica Deutschland plne verí spoločnosti Huawei, nemecký parlament zvažuje zavedenie dodatočného parlamentného dohľadu nad činnosťou spoločnosti. Berlín by tiež mohol sprísniť bezpečnostné pokyny, pokiaľ ide o sieť 5G.

VIDEO: Pakistanský útok právnikov na nemocnicu mal za následok najmenej 3 mŕtvych
Najmenej 3 pacienti boli zabití po tom, ako mnoho právnikov zaútočilo na zamestnancov i pacientov v nemocnici v Pakistane. Dav bol nakoniec rozptýlený policajným slzným plynom. Čítať ďalej
12 | 12 | 2019 | Marek Molnár