Je na vine 5g bieleho alebo prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Slovenky a Slováci majú skutočné národné cítenie a ilúzia slobody v podobe liberalizmu je im proti srsti?*
12 | 12 | 2019 I Slavěna Vorobelová

Je na vine 5g bieleho alebo prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Slovenky a Slováci majú skutočné národné cítenie a ilúzia slobody v podobe liberalizmu je im proti srsti?*
(Pozn. autora: Čítanie výlučné na vlastnú zodpovednosť, autor nezodpovedá za akúkoľvek ujmu)


O lídrovi Progresívnych utopistov Michalovi Trubanovi sa už veľa popísalo, myslím si, že ho netreba predstavovať. Poďme si však pripomenúť jeden výrok tohto liberálneho radikála, milovníka a protagonistu drog (vrátane tých najtvrdších), známeho „hejtera“ robotníkov a všetkých pronárodne zmýšľajúcich občanov (v skratke na priblíženie o koho sa jedná).


Našťastie, trápny lokálpatriotizmus a národovectvo je až na druhom mieste, prvá je politika. Pre dôveryhodnosť pripájam celé znenie výroku pána Trubana:
„Tí, čo ma poznajú, vedia, že ja politiku neznášam a pokladám ju za jednu z najhorších veci, aká chodí po tejto planéte. Za druhú najhoršiu vec pokladám trápny lokálpatriotizmus a národovectvo.“


K tej prvej veci, politike, asi nemá ani význam sa vyjadrovať, veď chce byť len premiér, takže nepodstatné, nakoľko sú to jeho osobné ambície. Prejdime k tej druhej veci a zamerajme sa na národovectvo. Mojim úmyslom nie je vyvolať dojem, že pán Truban za svoj negatívny vzťah k národnému cíteniu je zlý človek ani ho dehonestovať za tento postoj, predsa žijeme v slobodnej krajine a je to každého osobná vec, treba to rešpektovať. Podľa terminológie pro-agresívnych obyvateľov s pozitívnym vzťahom k našej hviezde (ďalej len „slniečkári“)  a ich definície národného cítenia (vlastenectva, patriotizmu), teda „fašizmu“, môžeme pána Trubana zadefinovať ako vzorového „antifašistu“ (domyslíme si poriadne afro na hlave, aby nás nemýlila holá hlava ako jeden z poznávacích znakov tých skutočných fašistov, prípadne neonacistov – od ktorých sa aj my, národovci, dištancujeme). Terminológiu sme si zadefinovali, skutkový stav poznáme, už nám teda nič nebráni prejsť k meritu veci, ktoré je aj ťažké pomenovať pre svoju schizofrenickú povahu, ale skúsim to a uvediem na konci tejto analýzy.


Celé Slovensko dostalo do daru možnosť byť súčasťou predvolebnej kampane „antifašistickej“ koalície P/SS/POLU**, ktorá znenazdajky začala šíriť „fašistické“ heslá, mottá a slogany.


„Za férové a HRDÉ Slovensko“




Čo sa to stalo? Prečo „antifašisti“ zrazu sľubujú HRDÉ Slovensko?

Čo také dokázalo osvietiť „slniečkárov, antifašistov,“ že zrazu im je dobrá aj hrdosť na vlastnú krajinu až tak, že sa tým začali verejne chváliť a bez hanby vycapili nacionalistické motto rovno nad vyholenú hlavu popredného „antifašistu“ Trubana? Každý nech si na to vytvorí vlastný názor a ja si dovolím prezradiť ten svoj. Stagnujúce, resp. klesajúce predvolebné preferencie (súkromné manipulatívne prieskumné agentúry uprednostňujú „Kiskastapo**“), ďalej tu máme zákon o 50 dňovom moratóriu na predvolebné prieskumy, ktorý prekazil použitie manipulatívneho „bandwagon“ efektu, ktorý bol úspešne použitý na manipulovanie vedomia voličov počas prezidentskej volebnej kampane, čoho výsledkom bol volebný úspech bývalej akože JUDr., dnes už len Mgr. Zuzany Čaputovej, prezidentky SR.


Veľkolepá, médiami ospevovaná a kaviarňou očakávaná revolučná koalícia stroskotala vzhľadom na veľký počet asertívnych cieľavedomých mocichtivých kmeňových náčelníkov a k tomu príliš malý počet najvyšších ústavných funkcií. A tak sa naskytla otázka „A čo teraz, súdr...teda neomarxisti?“ Použijeme jednoduchú matematiku, väčšina obyvateľstva je pronárodne orientovaná, čiže podľa nich „fašisti“, t.j. najväčšia voličská základňa. A tak prišiel nápad priblížiť sa a zaujať tento typ voliča (aspoň rétorikou, lebo iné „homo solaris“ ponúknuť nedokáže). Hľa, nová marketingová stratégia je na svete a sľúbila som, že túto analýzu na konci pomenujem, takže „Anti-ja á la Truban“.


Na záver len toľko. Ja s tým sloganom súhlasím. Prajem si, aby naše Slovensko bolo férové, aby zákony platili pre každého rovnako, aby zločinci boli súdení a odsúdení, napr. aj za šírenie toxikománie medzi mládežou. Prajem si, aby naše Slovensko bolo féuové, že mini-govilka. Ale, až ma striasa, keď vidím ako sa tieto protislovenské a protinárodné živly snažia dobrých slušných ľudí Slovenska oklamať cez ľúbivé slogany o národnej hrdosti, ktorou vo svojom vnútri pohŕdajú, ale chorobná túžba po moci im na chvíľu umlčí svedomie, aby sa mohli zviesť na „fašistickej“ vlne verejnej mienky.


Chcem Vás, statočné Slovenky a statoční Slováci poprosiť, nenechajme sa oklamať falošnou politickou reklamnou, nenaleťme opätovne na manipulatívne marketingové metódy, pomocou ktorých sú nám podsúvané „politické produkty“, ktoré nemajú na svojom obale uvedené nežiadúce a vedľajšie účinky, pretože politická hra je hra s budúcnosťou nás všetkých.


Ešte jeden obrázok z aktivít Pro-agresívneho Slovenska. Lebo, nie je to len o Trubanovi a Beblavom. Názor si utvorte sami. My, čo v sebe namiesto zúrivej nenávisti máme úprimnú lásku, tak slobodu a národ dokážeme spojiť do jedného, a to do národnej slobody/slobody národa.




Členovia politického hnutia Progresívne Slovensko (PS) počas protestu bratislavských antifašistických iniciatív s názvom Antifašizmus neprehlušíš/Sloboda je viac než národ na Dvořákovom nábreží pred konferenciou hnutia Európa národov a slobody za Účasti predsedníčky francúzskeho Národného frontu Marine Le Pen, členov hnutia SME RODINA - Borisa Kollára, poslanca Európskeho parlamentu (EP) a predstaviteľov politickej strany Lega Nord v Bratislave. Bratislava, 13. máj 2019. Foto: SITA/Branislav Bibel

**autor uznáva všetky krivdy 2.sv. vojny spáchané na ľudstve, podobnosť uvedených skratiek a slov má výlučne satirický charakter, úlohou tohto textu nie je podnecovať k akejkoľvek nenávisti alebo násiliu a autor nezodpovedá za akúkoľvek ujmu