Ficove video s detičkami. Komu toto však napadlo?
11 | 12 | 2019 I Gabriel Matta

Najsilnejšia vládna strana Smer prechádza razantnou zmenou. Po dlhých rokoch zmenili logo a aktuálne sa internetom šíria ich viaceré videokampane.


Jedno z videí sa objavilo na sociálnej sieti aj dnes. Účinkuje v nej sám predseda Robert Fico, ktorý "dohliada" na skupinu neposlušných detí, reprezentujúcich opozíciu. Zdá sa, že strana námet kompletne okopírovala z kampane v Izraeli. Informuje portál topky.sk.


Spot bol inšpirovaný zo zahraničia

Fico v závere videa vyhlási, že takéto "nezodpovedné deti" nemôžu riadiť Slovensko. Napriek tomu v príspevku priznáva, že nie je originálny a inšpiroval sa zahraničím. "Bez mučenia priznávam, že podobné video už bolo použité v zahraničí. Ale keďže je naša opozícia ešte smiešnejšia, rozhodli sme sa urobiť slovenskú verziu," píše v statuse Fico.

Fico sa vo videu zjavne nie len inšpiruje, ale priamo aj preberá námet na celé video priamo z kampane izraelského ministra obrany Benjamina Netanjahua. Video bolo na portáli YouTube zverejnené však ešte v roku 2015, kedy prebiehali tamojšie voľby.