Skutok sa stal! A cirkus politikov som čakal, reaguje policajný prezident
08 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA

Vyšetrovateľ NAKA obvinil 5. decembra Roberta F. z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Voči bývalému prezidentovi a predsedovi strany Za ľudí Andreja K. padlo obvinenie v súvislosti s kauzou okolo jeho firmy KTAG 6. decembra


Skutok sa stal a cirkus politikov som čakal, reagoval policajný prezident Milan Lučanský na vznesené obvinenia voči Roberovi F. a Andrejovi K. Policajný prezident zdôraznil, že stojí za každým policajtom, ktorý si svoju prácu robí zákonne.

Nechcel som komentovať slová politikov po vznesení posledných medializovaných obvinení, pretože mi to prišlo nevhodné kvôli nešťastiu v Prešove. Musím však povedať, že ten cirkus, ktorý predviedli, som očakával. Chcem preto odkázať všetkým policajtom, že stojím za každým jedným, ktorý si svoju prácu robí zákonne a podľa svojho najlepšieho svedomia,“ napísal na Facebooku Lučanský.

To, že ho politici volajú každý týždeň na rokovanie brannobezpečnostného výboru, mu nevadí. „Rád vysvetlím, čomu neporozumeli. Ale nazývať nás ‚policajnou mafiou‘, to je už silná káva. Preto chcem politikom aj občanom odkázať, že pokračujeme ďalej, pretože skutok sa stal,“ dodal policajný prezident.

Ako dopadlo vyšetrovanie Trubana. Skutok sa nestal?
V prípade Trubanových drogových videí je rozhodnuté: Ako dopadlo vyšetrovanie šéfa PS/Spolu? Čítať ďalej
27 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) obvinil vo štvrtok 5.decembra Roberta F. z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu. Informovala o tom Polícia SR na svojom facebookovom profile. „Napriek tomu, že Najvyšší súd SR rozhodol, že extrémistické výroky exposlanca Milana Mazureka sú trestným činom a odsúdil ho za ne, Robert F. mal s nimi verejne súhlasiť, a tak svoj postoj šíriť cez sociálne siete. Môže mu hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ uviedla polícia v statuse.

6. decembra NAKA obvinila aj bývalého prezidenta a predsedu strany Za ľudí Andreja K. Informáciu priniesol denník Sme. Obvinenie padlo v súvislosti s kauzou okolo jeho firmy KTAG.

Kiska nezaváhal a zneužil tragédiu v Prešove k predvolebnému kopancu Ficovi.
Vyzerá to tak, že niektorí ľudia nevedia odložiť politikárčenie ani v prípade takej tragédie, akou je výbuch v prešovskom paneláku. Vie o tom svoje aj Andrej Kiska. Ten nezmeškal chvíľu, aby deklaroval verejne svoj smútok a popri tom si mohol... Čítať ďalej
06 | 12 | 2019 | Gabriel Matta