VIDEO: Izrael testoval raketu s jadrovou hlavicou, ktorá bola namierená na Irán, tvrdí Teherán
07 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Aj keď si nikto nie je istý, aký bol cieľ izraelského testu „raketového propulzného systému“, Teherán priamo prehlásil, že raketa, ktorá bola vystrelená zo základne južne od Tel Avivu, bola v skutočnosti raketa s jadrovou hlavicou namierená na Irán.


"Izrael dnes testoval raketu s jadrovou hlavicou namierenú na Irán," uviedol v piatok večer minister zahraničných vecí Mohammad Javad Zarif. Namietal, že Západ sa nikdy nesťažuje „na jadrový arzenál v západnej Ázii“, ale „má mŕtvicu nad našimi konvenčnými obrannými [raketami]“.

"Obranný ústav vykonal test raketového pohonného systému zo základne v strednom Izraeli," píše sa v príspevku na Twitteri. Tento príspevok spôsobil veľké špekulácie medzi médiami a samozrejme aj na sociálnych sieťach.



Ministerstvo obrany nezverejnilo ani miesto „vopred naplánovaného“ testu, ale videá a fotografie, ktoré sa objavili na sociálnych médiách, ukazujú raketu, ktorá bola vypálená z leteckej základne Palmachim južne od Tel Aviv.



Na dychberúcich záberoch je možné vidieť ruské stíhacie bombardéry Su-34, ako cvičia nad zasneženou krajinou (VIDEO)
Piloti ruských vzdušných síl boli zachytení na dychberúcich záberoch, keď lietali so stíhacími bombardérmi Su-34 nad zasneženou krajinou neďaleko Čeľabnska v Uralu. Cvičenie malo zdokonaliť techniky lietania a odpaľovanie rakiet. Čítať ďalej
07 | 12 | 2019 | Marek Molnár