Požiar po výbuchu plynu v Prešove sa podarilo zlikvidovať dnes ráno, v meste zasadol krízový štáb
07 | 12 | 2019 I SITA

 Požiar, ktorý vznikol v piatok 6. decembra po výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, sa podarilo úplne uhasiť dnes ráno o siedmej hodine. Agentúru SITA o tom informoval Peter Kovalík z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru SR (HaZZ) v Prešove.


Aktuálne je potvrdených päť obetí tragédie, no tento počet sa, pravdepodobne, bude zvyšovať, keďže nezvestných je viacero osôb. Po príchode na miesto tragédie to v piatok uviedol premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. „Zásah prebiehal celú noc, lokalizácia požiaru bola nahlásená veliteľom zásahu pred polnocou 6.12.2019, pred siedmou hodinou ráno ohlásil likvidáciu požiaru. Príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania“, uvádza HaZZ v stanovisku. Na pomoc boli vyslaní aj psychológovia.

V Prešove je vyhlásená mimoriadna situácia. Dnes o 8:00 zasadol v meste krízový štáb, ktorý rozhodne o ďalšom postupe.

Plyn podľa hasičov vybuchol v jednom z bytov v Prešove 6. decembra krátko pred 12:15. Nešťastie si doposiaľ vyžiadalo päť obetí a viac ako 40 zranených.