Čo si myslia Nemci o Merkelovej? Podľa nich vládne zle, a to nie je vôbec všetko!
06 | 12 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Viac ako dve tretiny Nemcov je nespokojných s prácou vlády konzervatívnej únie CDU / CSU a sociálnej demokracie (SPD) kancelárky Angely Merkelovej, zároveň si ich ale takmer dve tretiny želajú ďalšie pokračovanie tohto kabinetu. Rôznorodé výsledky priniesol prieskum verejnej mienky pre verejnoprávnu televíziu ARD. O vzťahu k veľkej koalícii budú na svojom dnes začatom zjazde rokovať sociálni demokrati.


S výkonmi už troch veľkých koalícií za posledné štyri volebné obdobie je len málo spokojných alebo úplne nespokojných 68 percent Nemcov. Opačný pohľad na kabinet má 31 percent opýtaných. Napriek tomu si 64 percent Nemcov želá, aby koalícia vládla až do konca volebného obdobia v roku 2021. Proti tomu je len 32 percent ľudí.

Výsledky ukazujú, že aj keď sú Nemci s kabinetom nespokojní, je pre nich veľmi dôležitá politická stabilita v krajine. To dokazuje aj hodnotenie jednotlivých politikov, ktorému dominuje dlhoročná kancelárka Angela Merkelová, s ktorou je spokojných 47 percent opýtaných.

KRÁĽOVNÁ MŔTVA?! Verejnosť je v šoku: Je to však pravda?
Veľká Británia sa prebudila do nového pracovného týždňa a zároveň do najhoršej nočnej mory. Ľudia sa totiž mohli dočítať, že milovaná kráľovná Alžbeta je po smrti. Prepukla krajina naozaj v plač? Čítať ďalej
04 | 12 | 2019 | Žaneta Hurbanová