VIDEO: Oheň na ukrajinskom kampuse si vyžiadal jeden život. Študenti museli vyskakovať z okna
04 | 12 | 2019 I Marek Molnár

V ukrajinskom prístavnom meste Odesa horel historický kampus, vystrašení študenti boli nútení vyskočiť z okna aby unikli zúriacim plameňom, ktorý si nakoniec vyžiadal aj jeden život.


Budova z roku 1914 začala horieť v stredu ráno a z jej okien vychádzali husté oblaky dymu. Na miesto dorazilo hneď niekoľko hasičov a záchranárov.



Keď študenti zistili, že budova horí, okamžite z nej začali utekať. Niektorí z nich museli dokonca vyskočiť z okna. Z budovy bolo evakuovaných niekoľko desiatok ľudí. Hasiči zachránili dve sestry pomocou záchrannej siete, informovali o tom miestne médiá.



Bolo vidieť, že niekoľko študentov bolo evakuovaných na nosidlách. Štátna pohotovostná služba uviedla, že bolo zranených 15 ľudí, vrátane štyroch hasičov, pričom požiar si vyžiadal život univerzitného profesora, ktorý podľahol svojim zraneniam v nemocnici.

Kampusy patria hospodárskej univerzite, archeologickému ústavu a inštitútu morskej biológie.

VIDEO: 100 hasičov bolo povolaných na uhasenie hotela v Londýne
Približne 100 hasičov z viacerých staníc bolo nasadených na uhasenie hotela v západnom Londýne, pretože v stredu ráno začalo horieť najmenej päť jeho poschodí. Čítať ďalej
04 | 12 | 2019 | Marek Molnár