Tri sestry zabili otca tyrana kladivom a nožom, hrozí im 20 rokov
04 | 12 | 2019 I Gabriel Matta / TASR

V čase spáchania trestného činu - v júli roku 2018 - mali dievčatá 17, 18 a 19 rokov.


Ruské orgány činné v trestnom konaní ukončili vyšetrovanie prípadu vraždy muža, z ktorej boli obvinené jeho tri dcéry. Vyšetrovatelia prokuratúre odporučili, aby dve staršie zo sestier obžalovala z vraždy spáchanej na základe predchádzajúceho sprisahania. Informovala o tom v utorok agentúra Interfax.


Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) dospel k záveru, že dve staršie sestry - Krestina a Angelina Chačaturjanové - v čase vraždy mohli rozpoznať charakter svojho konania. Ako zbraň pri útoku na svojho otca použili nôž a kladivo, ktorými mu spôsobili smrteľné zranenia. Za tento čin im teraz hrozí trest odňatia slobody do 20 rokov.


Pokiaľ ide o najmladšiu sestru Mariju, jej prípadom sa bude prokuratúra zaoberať osve a rozhodne o jej prípadnom povinnom lekárskom dohľade.


V čase spáchania trestného činu - v júli roku 2018 - mali dievčatá 17, 18 a 19 rokov.


Brat zastrelil mladšiu sestru, pretože si ho zablokovala na Facebooku
Na Aljaške zatkli muža, ktorý zastrelil svoju mladšiu sestru po tom, ako si ho zablokovala alebo odstránila z priateľov na sociálnej sieti Facebook. Čítať ďalej
03 | 12 | 2019 | SITA

Za motív vraždy vyšetrovatelia označili nenávisť dcér k otcovi, ktorý ich dlhodobo fyzicky i psychicky týral, čo bolo uznané ako poľahčujúca okolnosť. Počas vyšetrovania sa ukázalo, že otec svoje dcéry mučil a pohlavne zneužíval. Expertízou sa zistilo, že dcéry majú v dôsledku toho vážne zdravotné problémy.


Práve týmito faktami operujú advokáti sestier Chačaturjanových a ich sympatizanti, ktorí tvrdia, že dievčatá použili násilie voči otcovi, aby si ubránili vlastné životy. Aktivisti tiež poukazujú na nízku mieru ochrany obetí zneužívania v Rusku, kde zatiaľ ani neexistuje zákon o domácom násilí a trestoch zaň.


Podľa advokátky jedného z dievčat, Mari Davťanovej, sestry Chačaturjanové použili "pri svojej nutnej obrane rozumnú mieru sily".


Vo veci podozrenia zo zneužívania, ktorého sa na svojich dcérach údajne roky dopúšťal Michail Chačaturjan, sa trestné stíhanie nezačalo, a to vzhľadom na jeho smrť.


Psovi sa podarilo zapnúť mikrovlnnú rúru, spôsobil požiar
Sibírskemu huskymu sa podľa hasičov nič nestalo. Čítať ďalej
03 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA