Dva klinčeky denne môžu pomôcť zdraviu

Dva púčiky klinčeka denne môžu nahradiť aj niektoré lieky


Dva púčiky klasického klinčeka, ktorý sa zvyčajne používa v domácnostiach len ako korenie, môžu byť zdraviu prospešné. Uviedol portál Sm-news.ru.


V USA urobili odborníci na zdravú výživu niekoľko výskumov a opakovane potvrdili prospešný vplyv dvoch púčikov klinčeka denne na ľudský organizmus.


Údajné „zázračné tajomstvo“ klinčeka spočíva v tom, že obsahuje veľa éterických olejov. Tie zmierňujú bolesť v krku, ktorá je spájaná s ďalšími chorobami. Užívanie klinčekov tiež pomáha predísť niektorým zápalovým ochoreniam.


Radosť má 8 pilierov a 6 stien
Ako rozvíjať a kultivovať vlastnú radosť? Otázka dňa mnohých. Ak nechceme, aby nás život bleskurýchle zomlel alebo nám len tak pretiekol pomedzi prsty, je vhodné nájsť v svete plnom starostí čo najviac dlhodobo účinnej radosti. Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | Ing. Emil Burák, PhD

Pravidelné užívanie malej dávky klinčeka prospieva podľa výskumu i tráviacemu systému ľudského tela.


Oleje obsiahnuté v klinčekoch zároveň zmierňujú únavu, ospalosť a pomáhajú zvyšovať krvný tlak. Ak napríklad potrebujete byť celý deň čulý, stačí podľa výskumu špecialistov na zdravú výživy „žuť dva púčiky klinčeka“. A už nepotrebujete ďalšie energetické zdroje chemického pôvodu.


Pri používaní klinčekov však treba byť opatrný. Ak napríklad máte problémy s trávením, pre vás nie je „klinčeková kúra“ vhodná. Klinčeky tiež zvyšujú krvný tlak. Takže by ich nemali nadmerne konzumovať ani ľudia, ktorí už majú problémy s vysokým tlakom.