Vlhová bude v 2. kole slalomu v Killingtone útočiť z 2. miesta
01 | 12 | 2019 I SITA

 Slovenská reprezentantka Petra Vlhová figuruje na druhom mieste v 1. kole druhého slalomu žien novej sezóny Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v americkom Killingtone. Za americkou líderkou Mikaelou Shiffrinovou zaostáva o 1,13 s. Pred švajčiarskou súperkou Wendy Holdenerovou na treťom mieste má Vlhová náskok 61 stotín. Toto poradie zodpovedá odjazdeniu elitnej tridsiatky slalomárok. Prvé kolo na trati Super Star so 64 bránkami a prevýšením 200 m ešte pokračuje, štartovná listina obsahuje 61 mien.


Jediná Slovenka na štarte slalomu mala číslo 1, preto absolvovala trať bez porovnania so súperkami. V prvej polovici sa nevyhla drobným zaváhaniam, v tej druhej zrýchlila, ale v porovnaní s ľahkosťou aj agresivitou Shiffrinovej to vydalo v cieli na vyše sekundový rozdiel. Rovnako veľké rozdiely však nastali aj medzi ďalšími pretekárkami v najlepšej päťke. Priebežne piata Rakúšanka Katharina Gallhuberová zaostáva už o 2,39 s.

Vlhová obhajuje v slalome celkovú druhú pozíciu v hodnotení Svetového pohára z uplynulej sezóny. V úvodných pretekoch v tejto najtočivejšej disciplíne vo fínskom Levi neuspela, keď po líderskej pozícii v 1. kole v druhej jazde už po prvom medzičase urobila chybu a preteky nedokončila. Pred rokom v Killingtone skončila ambiciózna Liptáčka v slalome druhá. Fenomenálna Shiffrinová má na domácom snehu šancu pripísať si štvrtý triumf v neprerušenej sérii, v uplynulých troch rokoch dosiahla víťazný hetrik.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších sa začne o 19.00 h SEČ.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Killington (USA) - nedeľa:

Slalom žien - 1. kolo /po elitnej tridsiatke/: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 51,98 s, 2. Petra Vlhová (SR) +1,13 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,74, 4. Katharina Liensbergerová +2,03, 5. Katharina Gallhuberová (obe Rak.) +2,39, 6. Christina Ackermannová (Nem.) +2,67