VIDEO: Profesor zrazil študenta počas protestu na pakistanskej lekárskej fakulte
01 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Študent protestujúci na lekárskej fakulte Nowshera Medical College (NMC) bol údajne zrazený autom, ktoré patrilo miestnemu profesorovi. Vedenie školy tento incident zamietlo a obvinilo študentov z rušivého správania.


Tento týždeň sa na lekárskej fakulte NMC uskutočnil protest, na ktorom sa stretlo niekoľko stoviek študentov po tom, čo obvinili vedenie školy z toho, že ich "šikanovali" vysokými pokutami a tvrdili, že vybrané peniaze boli ukradnuté z vysokoškolských pokladníc a boli spreneverené.

Vo štvrtok sa skupina demonštrujúcich študentov stretla na pozemku školy s profesorom Shahnawazom, ktorý je jeden z obvinených zo sprenevery peňazí. Študenti prehlásili, že profesor zrazil jedného študenta svojím autom počas demonštrácie.



Video z incidentu, ktoré bolo zverejnené na sociálnych médiách, ukazuje že auto bolo obklopené skupinou študentov, z ktorých jeden sedí na ceste pred vozidlom. Keď sa auto rozbehne tak študenti ustúpia, avšak jeden z nich to nestihol. Zranený študent menom Hassan tento incident prežil, aj keď podľa všetko si zlomil nohu.

Správa školy NMC poprela obvinenia študentov a uviedla, že boli jednoducho nespokojní s vysokoškolskou disciplínou.

Rusi otestovali hyperzvukovú raketu „Kindžal“ prvýkrát v Arktíde
Hypersonická (nadtvuková) raketa "Kindžal". bola vypustená na pozemný cieľ umiestnený na polygóne Pemboj Čítať ďalej
01 | 12 | 2019 | Zuzana Perželová