Je načase hovoriť pravdu! Kotlebovci mali odjakživa blízko k fašizmu (Anna Belousovová)
01 | 12 | 2019 I Anna Belousovová

V dobe, keď sa v susedných Čechách strhávajú sochy osloboditeľov a naopak stavajú pomníky fašistickým kolaborantom, je načase pozametať špinu pred vlastným prahom. Myslí si to Anna Belousovová, národniarka, ktorá má k Rusku a k všeslovanskej vzájomnosti silný rodinný aj osobný vzťah. Belousovová tentoraz upozorňuje na pokrytectvo v národnom tábore, keď ľudia, ktorí odmietajú mainstreamovú rusofóbiu nemajú problém podporovať stranu, ktorej členovia majú preukázateľne blízko k fašizmu.


S  údivom som si pozrela video záznam diskusnej relácie ruskej televízie, kde prostredníctvom telemostu prezentoval svoje názory bývalý český bulvárny novinár, moderátor a starosta mestskej časti Praha - Řeporyje, ktorý je iniciátorom ustanovenia pamätníka vlasovcom v hlavnom meste Českej republiky.

Český starosta Pavel Novotný zotrel Rusov jednou ranou a to v priamom prenose! Toto chce odvahu
Vystúpenie starostu pražských Řeporyja Pavla Novotného v ruskej štátnej televízii, kde bez obalu prezradil, čo si o počínaní Rusov v minulosti a o ich propagande myslí, vzbudilo na sociálnych sieťach ohlas. Člen Občianskej demokratickej strany sa... Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová


Nebudem rozoberať účasť vlasovcov na oslobodení Prahy. Historickým faktom však je, že vlasovci boli zradcovia, ktorí sa pridali na stranu nacistov, keď ti víťazili ,bojovali proti vlastným a Prahu by "neoslobodzovali," ak by fašisti neboli potlačení Červenou armádou.

Vlasovci sa obrátili proti nemeckým nacistom - svojim spojencom preto, lebo sa chceli dostať do zajatia k západným spojencom. Dobre totiž vedeli, čo by ich čakalo, keby sa dostali do rúk Rusom.

Budovať pamätníky týmto vrahom a kolaborantom je jeden z prvých výsledkov dlhodobých snáh o prepisovanie histórie druhej svetovej vojny, ktorých konečným cieľom bude ospravedlnenie a rehabilitácia nacizmu a fašizmu ako takého.

Deje sa to nielen v Čechách a v Európe, ale aj u nás na Slovensku. Preto ak sa budeme chcieť pohoršovať nad tým, čo sa deje v Čechách, spytujme si najskôr vlastné svedomie.

Niekto chce stavať pamätníky spolupáchateľom nacistov, iní pomáhajú legitimizovať stranu, ktorej členovia a kandidáti sa netajili a netaja obdivom k Hitlerovi a iným nacistom, alebo k nacizmu a jeho metódam. Respektíve, opakovane "náhodne" propagujú ich symboliku.

Áno, reč je o ĽSNS.

V ostatných dňoch ma doslova šokovalo, kam až je schopná zájsť v prípade niektorých ľudí túžba po moci a parlamentných laviciach, ktorú bez hanby skrývajú za lásku k vlasti, kresťanské cítenie a vojnu s liberálmi.

Podpísanie dohody o účasti na kandidátke ĽSNS zo strany KDŽP, Národnej koalície a Doma dobre nie je ničím iným ako legitimizáciou strany, ktorá sa netajila a netají svojimi chorými názormi.

ĽSNS mala v roku 2016 na kandidátke Mariana Magáta, ktorý považuje Hitlera za "mimoriadnu osobnosť" a "mierotvorca" hodného obdivu. Verejne to prezentoval v roku 2013.

Tiež za túto stranu kandidoval Marian Mišún, súčasný asistent poslanca NR SR. Tento človek si niekedy písal na svojom FB stránke pseudonym "Manstein," čo bol jeden z Hitlerových maršalov, ktorý sa "vyznamenal" počas operácie Barbarossa, čo bol útok na ZSSR! Vojaci Wehrmachtu sa pod jeho velením vyznačovali mimoriadnou krutosťou voči civilnému obyvateľstvu.

Asi preto si spomínaný asistent poslanca písal meno Hitlerovho maršala v azbuke. Spoločnosť im na kandidátke ĽSNS robil Rastislav Rogel, spevák nacistickej skupiny Judenmord (vražda Židov), ktorý vydal album Arbeit macht frei s vyobrazením koncentračného tábora na obálke.

Už vtedy v roku 2016 na kandidátke tejto strany svietili aj iné mená. Mená zaslúžilých hzds-ákov ako napríklad J. Cuper, Zelenayová a Zeman. Už vtedy bolo pre mňa nepochopiteľné kam až sú schopní zájsť títo bývali hzds-áci, len aby získali miesto v parlamente.

História sa opakuje aj pred týmito voľbami. Strany bývalých hzds-ákov, NK a Doma dobre s tzv. kresťanmi z KDŽP vymenili vlastné svedomie za vidinu flekov v parlamente.

Národná koalícia vypovedala memorandum s Kotlebovcami
Predsedníctvo Národnej Koalície na svojom zasadnutí odstúpilo od menoranda o spolupráci s ĽSNS a ďaľšími stranami memoranda a zároveň vylúčilo predsedníčku strany Slavěnu Vorobelovú a člena Petra Orémusa zo strany. Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Gabriel Matta


A ešte majú tú drzosť ohlupovať národ svojim "svätým" bojom proti liberalizmu! To chcú poraziť liberalizmus čím?! Legitimizáciou fašizmu a nacizmu?!

Alebo za týmto spojením je v skutočnosti len pažravosť ľudí v pozadí týchto strán, ktorí nikdy nemajú dosť?! A ten "svätý" boj proti liberalizmu nie je nič iné, ako túžba dostať sa k moci a pchať si znovu vlastné vrecká?!

A ako výťah je dobrý aj Kotleba. Čo na tom, že sa premával s fakľami v gardistickej uniforme, čo na tom, že "náhodou" veľmi rád používa nacistické symboly. Ťahá percentá voličov, tak je dobrý.

A mnohým z jeho súčasných spojencov stojí za to sa pred ním plaziť, ponižovať a ospravedlňovať sa za svoje vyjadrenia na jeho osobu a stranu. Je čas hovoriť pravdu!

Pozn. redakcie: Slavěna Vorobelová, bývalá predsedníčka strany Národná koalícia svoje video, v ktorom sa Kotlebovi takpovediac servilne ospravedlňuje za to, že ho dávnejšie nazývala fašistom ku dňu zverejnenia textu podľa všetkého zo svojho profilu zmazala.

A tá pravda je taká, že situácia na Slovensku je omnoho horšia ako v Čechách! Tam zopár ľudí chce budovať pamätníky nacistickým kolaborantom. Na Slovensku má strana, ktorá považuje SNP za "boľševický puč" a očividne sa netají obdivom k chorej ideológii, podporu viac ako desať percent.

A čo je ešte horšie, u mladých má nadpolovičnú podporu! Nie nadarmo sa preto hovorí, že tí čo vidia smietku v oku svojho blížneho, by si mali najskôr vybrať brvno z vlastného oka!

Autorka bola medziným v správnej rade Slovensko-ruskej spoločnosti a je zakladateľkou a čestnou predsedníčkou občianskeho združenia "Pamätáme," prostredníctvom ktorého iniciovala a realizovala opravu hrobov a pamätníkov vojakov Červenej armády, padlých pri oslobodzovaní Slovenska.