Mečiar nekandiduje! Pohádal sa
30 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Mečiar po hádke nakoniec nebude v parlamentných voľbách kandidovať. Správu priniesol portál webnoviny.sk.


Bývalý viacnásobný premiér a predseda Hnutia za demokratické Slovensko Vladimír Mečiar v nadchádzajúcich parlamentných voľbách kandidovať nebude.


Jeho návrat do politiky bol zahlásený koncom októbra a do volieb mal ísť na kandidátke Slovenskej ligy. Za ňou stojí aj jeho bývalý dlhoročný spolupracovník a predseda poslaneckého klubu HZDS Tibor Cabaj.



Kandidátka sa mala podať v piatok (29.11.2019)

Zdroj oboznámený so situáciou informoval portál webnoviny.sk, že kandidátku mala strana podávať v piatok popoludní. V poslednej chvíli ale údajne Mečiar oznámil, že kandidovať nebude. Malo sa tak stať pre nezhody v samotnej strane, ktoré sa strhli pri spôsobe kandidatúry vo voľbách.


Prečo je Kotleba populárny medzi mladými? Môže za to aj Fico a pocit, že demokracia nefunguje
Kotlebova popularita u mladých ľudí síce pretrváva, ale nedominuje už medzi prvovoličmi. Pre agentúru SITA to uviedol sociológ zo Slovenskej akadémie vied (SAV) Miloslav Bahna. Vychádzal pritom z prieskumu, ktorý realizovala agentúra Focus pre Radu... Čítať ďalej
29 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič / SITA

Mečiarove rozhodnutie bude mať pravdepodobne za následok, že Slovenská liga sa prakticky rozpadne. Viacerí jej členovia z celého Slovenska sa po takomto vývoji udalostí rozhodli Ligu opustiť.



Vláda s problémami

Vladimír Mečiar bol v 90. rokoch tri krát predsedom vlády SR. Stál pri vzniku Slovenskej republiky v roku 1993. Svojou politikou však spôsobil problémy pri európskej integrácii Slovenska, za čo si vyslúžil niekoľko demaršov medzinárodného spoločenstva.


Posledný krát bol ako predseda HZDS koaličným partnerom Ficovej vlády v rokoch 2006-2010. Predsedom HZDS bol od jeho založenia v roku 1991 až do roku 2013. Dva krát neúspešne kandidoval na funkciu prezidenta SR.