Maďarská polícia objavila na hraniciach so Srbskom podzemné tunely migrantov!
30 | 11 | 2019 I Karolína Kristínová
Maďarská polícia objavila dva tunely používané migrantmi na to, aby sa dostali do krajiny zo susedného Srbska. Informovalo o tom v piatok policajné veliteľstvo. Jeden z tunelov našli v južnej obci Ásotthalom, na hraniciach so Srbskom, kde zároveň zadržali 44 migrantov, ktorí práve riskantný priechod využili. Píše portál 24.hu.

V tejto súvislosti polícia informovala, že utečenci sa snažia dostať do Európy pomocou nových technológií. Na dvoch miestach bol vykopaný tunel, cez ktorý bolo možné vstúpiť do krajiny.

Slovinsko začalo výstavbu nového úseku plota proti migrantom
Slovinsko začalo budovať ďalších 40 kilometrov plota na hranici s Chorvátskom po tom, ako v tejto malej alpskej krajine zaznamenali rastúce množstvo prichádzajúcich migrantov. S odvolaním sa na informácie slovinskej televízie POP-TV o tom vo... Čítať ďalej
22 | 08 | 2019 | TASR


Jeden z tunelov v oblasti obce Ásotthalom je 34 metrov dlhý a druhý pri obci Csikéria má 21,7 metrov. Pohraničné stráže uzavreli obidva tunely, aby zabránili vstupu ďalších ilegálnych cudzincov na územie Maďarska. Informoval vo štvrtok Gergely Gulyás, minister riadiaci úrad vlády na vládnom zasadnutí.

Polícia v piatok ráno uviedla, že našli dva tunely, vyťažené ručne, bez vnútornej podpory, ktoré ohrozovali život nielen ich staviteľov, ale aj potenciálnych používateľov.

Tunely odhalila polícia pri obci Ásotthalom v okrese Csongrád a pri obci Csikéria v okrese Bács-Kiskun. V tuneli Ásotthalom bolo zároveň zatknutých 44 ľudí.

V obidvoch prípadoch migranti venovali veľkú pozornosť maskovaniu tunelu, ich vchody a východy boli pokryté vegetáciou. Tunely boli objavené pohraničnou strážou krátko po dokončení a následne boli uzatvorené a zasypané.

Zdroj: Policia.hu