Ľudia chcú sexuálne bábiky ako zo seriálu Westworld, avšak taká technológia ešte neexistuje, tvrdí výrobca
30 | 11 | 2019 I Marek Molnár

V súčasnosti sa vyvíja nová generácia vysoko realistických sexuálnych bábik, prehlásil popredný výrobca silikónových figurín, pričom poznamenal, že im stále chýba technológia, ktorá by zákazníkov presvedčila o ľudskej podobnosti.


„Ľudia nahrádzajú ľudskú spoločnosť sexuálnymi bábikami," prehlásila Louie Love, spoluzakladateľka Silicone Lovers pre spravodajský portál Daily Star.

Podľa Love sa bude nový model sexuálnych robotov podobať, „ako tým zo seriálu Westworld“. Westworld je  úspešný seriál od HBO, v ktorom sa nachádzali roboty, ktoré sa nedali odlíšiť od skutočných ľudí.

Aj keď fyzický aspekt robotických priateliek môže byť prispôsobený tak, aby vyhovoval osobným preferenciám zákazníka, Love pripustila, že im stále chýba technológia na „presvedčivú replikáciu“ ľudí.

Bez ohľadu na to, ako realisticky vyzerajú, akonáhle uvidíte, ako sa pohybujú ich ústa, môže to byť pre vás dosť nepríjemné a ihneď zistíte, že to sú roboty.

Celosvetový dopyt po silikónových partneroch je očividne na vzostupe. Zatiaľ čo sú bábiky niektorými ľuďmi považované za neškodný spôsob, ako si naplniť sexuálne fantázie, kritici varovali, že nový trend by mohol mať negatívny vplyv na spoločenské a osobné vzťahy.

Napríklad v Japonsku obviňujú odborníci sexuálne roboty z toho, že prispeli k poklesu pôrodnosti v krajine.

Facebook pridáva na príspevky korekciu pre „falošné správy“
Kvôli tlaku zo Singapuru Facebook pridal opravné oznámenia k príspevkom, ktoré úradníci považujú za „falošné správy“. Čítať ďalej
30 | 11 | 2019 | Marek Molnár