Londýnska polícia po útoku potvrdila 2 mŕtvych; Johnson zvolal krízový štáb
30 | 11 | 2019 I TASR

Dve osoby "z radov verejnosti" zahynuli v piatok pri útoku bodnou zbraňou v Londýne, ktorý je spájaný s terorizmom. Potvrdila to komisárka londýnskej metropolitnej polície Cressida Dicková, ktorú citovala tlačová agentúra AFP.


Ďalšie tri osoby podľa nej zostávajú v súvislosti s týmto útokom v starostlivosti lekárov.

"S najťažším srdcom vás musím informovať, že popri podozrivom, ktorého zastrelila polícia, tragicky prišli o život aj dvaja spomedzi zranených pri tomto útoku v oblasti pri moste London Bridge," vyhlásila Dicková.

Kancelária britského premiéra Borisa Johnsona medzitým informovala, že v súvislosti s piatkovým incidentom v Londýne bude zasadať vládny krízový štáb. Zasadnutie sa má uskutočniť ešte v piatok o 21.30 h miestneho času (22.30 h SEČ).

Predpokladaného páchateľa útoku, ktorý mal zrejme pri sebe aj falošné výbušné zariadenie, zastrelila polícia priamo na moste London Bridge cez Temžu. Útok bodnou zbraňou, ktorý sa odohral v časti Londýna pri tomto moste, bol nahlásený krátko pred 14.00 h miestneho času (15.00 h SEČ), uviedla stanica BBC s odvolaním sa na vyjadrenie vedúceho protiteroristického útvaru metropolitnej polície Neila Basua.