V Strážovských vrchoch napadol medveď poľovníka, dohrýzol mu nohy
25 | 11 | 2019 I TASR

Medveď napadol v nedeľu (24. 11.) dopoludnia 54-ročného poľovníka v Strážovských vrchoch v katastri obce Domaniža (okres Považská Bystrica). S dohryzenými nohami skončil v nemocnici.


Ako TASR informoval starosta Domaniže František Matušík, k udalosti došlo v lokalite Stráň na obcou, dvaja poľovníci so psom dohľadávali postreleného diviaka. Poľovníci sa rozdelili a na jedného z nich zaútočil z húštiny medveď.

„Medveď poľovníkovi dohrýzol nohy, na krik napadnutého poľovníka reagoval jeho kolega, ktorý mu prišiel na pomoc, stiahol ho ku ceste a zavolal pomoc,“ povedal Matušík s tým, že poľovník mal so sebou zbraň, no útok medveďa bol taký rýchly, že ju nestihol použiť.

Podľa starostu dôvodom môže byť aj mierna zima, začiatkom decembra už býva sneh, medvede sú nervózne, že nemôžu zimovať a možno i preto sa chovajú tak, ako sa chovajú. „V sobotu (30. 11.) malo mať naše poľovnícke združenie spoločnú poľovačku na diviaky, z bezpečnostných dôvodov sme ju zrušili,“ zdôraznil starosta

Zraneného poľovníka previezli do považskobystrickej nemocnice. Podľa jej riaditeľa Igora Steinera je poľovník v stabilizovanom stave, mimo ohrozenia života.