Zlodej sa vydával za zamestnanca českej firmy, v Rakúsku ukradol 20 ton čokolády
22 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Vodič kamiónu v Rakúsku zmizol aj s nákladom 20 ton čokolády. Zlodej sa vydával za pracovníka českej firmy, ktorá bola poverená transportom 33 paliet čokolády do Belgicka. O tomto prípade informoval rakúsky denník Kurier.


Policajti v Tirolsku a Vorarlbersku teraz podľa denníka pátrajú po zlodejoch, ktorí majú záľubu v sladkostiach. Regionálna televízia ORF informovala, že páchateľ zmizol aj s 20 tonami čokolády niekde medzi západorakúskym mestom Bludenz a Belgickom.

Transportom čokolády bola pôvodne poverená tirolská prepravná firma, ktorá ale zákazku prenechala maďarskej spoločnosti a tá zase poverila českú firmu. Podľa televízie ORF sa podozrivý vydával za pracovníka českej firmy a naložil 33 paliet. V Belgicku ale na tovar čakali zbytočne.

Polícia sa domnieva, že poznávacie značky na kamióne boli kradnuté, pretože nesúhlasili s údajmi v dokladoch a dokumenty na prepravu tovaru boli navyše sfalšované, tvrdí polícia.

Podobný prípad sa stal pred ôsmimi rokmi. Neznámi páchatelia v roku 2011 takisto v meste Bludenz naložili 18 ton čokolády a zmizli bez stopy. Podľa falošných dokumentov mali poverenie prepraviť náklad do Českej republiky, avšak tiež sa tak nestalo.

Počas vzletu z Los Angeles lietadlu začal horieť motor (VIDEO)
Video, ktoré bolo natočené zo zeme a zverejnené na sociálnych médiách ukazuje, ako motor Boeing-u 777 pohltili plamene počas vzletu z Los Angeles. Čítať ďalej
22 | 11 | 2019 | Marek Molnár