Bratislavský samosprávny kraj spustil kolaudačné konanie na predčasné užívanie prvej a druhej etapy rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály
22 | 11 | 2019 I SITA

 Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spustil kolaudačné konanie na predčasné užívanie prvej a druhej etapy modernizácie Karlovesko-dúbravskej radiály. Uviedla to hovorkyňa BSK Lucia Forman v tlačovej správe. Po doručení všetkých podkladov a vykonaní skúšok vydá kraj povolenie na predčasné užívanie čo najskôr.


"Modernizácia električkovej trate v Karlovej Vsi a Dúbravke je veľmi dôležitý dopravný projekt. Po jej dokončení bude cestovanie oveľa komfortnejšie. Zásadnú zmenu predstavuje aj vybudovanie dvoch prestupných uzlov - Molecova a Damborského,“ uviedol predseda BSK Juraj Droba s tým, že považuje za dôležité, aby električková trať slúžila verejnosti čo najskôr, pretože práve táto trať spája západnú časť mesta s centrom. Bratislavský kraj podľa svojich slov nemešká ani jeden deň, musí sa však riadiť zákonnými postupmi a lehotami. "V prvej etape je 83 účastníkov konania a v druhej dokonca až 172. K tomu treba pripočítať všetky dotknuté orgány, ktorým musíme doručiť oznámenia,“ ozrejmil Droba.

O vydanie predčasného užívania prvej etapy modernizácie Karlovesko-dúbravskej radiály požiadal magistrát Bratislavy 2. septembra. Ide o úsek za zastávkou Molecova po obratisko Karlova Ves. Po oznámení začiatku konania sa 7. novembra konalo ústne pojednávanie. "Trať však už na prvý pohľad nebola pripravená na vydanie povolenia," vysvetlila Forman. Po jej dokončení a dodaní potrebných dokladov sa bude kraj snažiť vydať povolenie na predčasné užívanie čo najskôr.

Druhá etapa projektu sa týkala úseku od obratiska Karlova Ves po Hanulovu ulicu. V tomto prípade požiadal magistrát o vydanie povolenia na predčasné užívanie 28. októbra. Ústne pojednávanie stanovili na 18. decembra. "Ak bude všetko v poriadku, teda stavba bude zrealizovaná tak, že jej predčasné užívanie nebude ohrozovať bezpečnosť ani zdravie osôb a budú odovzdané všetky doklady, Bratislavský samosprávny kraj vydá povolenie o predčasnom užívaní v expresnom, no zákonnom termíne,“ uzavrel Droba.