Orbán si zastal čisto maďarské strany aj na Slovensku
21 | 11 | 2019 I redakcia
Je dôležité vysvetliť  našim susedom, že národné a hospodárske posilnenie Maďarska nie je hrozbou, ale príležitosťou aj pre nich - uviedol predseda vlády na  XVIII. plenárnom  zasadnutí. Informuje maďarská tlačová agentúra MTI.

Premiér Viktor Orbán v piatok ráno na XVIII. plenárnom zasadnutí Stálej maďarskej konferencie (MÁÉRT)  hovoril o nutnosti existencie maďarských etnických strán, o hospodárskom rozvoji maďarských obývaných oblastí Karpatskej kotliny a o ochrane identity maďarských komunít- uviedol Bertalan Havasi, zástupca štátneho tajomníka tlačového úradu predsedu vlády pre MTI.

Orbán prejavil na Devíne veľkú úctu Slovákom: Strednú Európu vraj čakajú ťažké časy!
„Čelíme zložitej skúške, pretože v západoeurópskych ekonomikách sú predpovede pre chladnejšie, zamračené časy,“ uviedol v nedeľnom vyhlásení premiér Viktor Orbán na bratislavskom Devíne. Píše maďarská tlačová agentúra... Čítať ďalej
19 | 11 | 2019 | redakcia


Predseda vlády vo svojom úvodnom prejave uviedol, že po rokoch debaty a experimentovania sa teraz dokázalo, že nie zmiešané strany, ale čisto maďarské etnické strany môžu primerane zastupovať záujmy maďarských komunít v susedných krajinách.

Viktor Orbán preto v mene vlády materskej krajiny poskytuje ďalšiu podporu organizáciám, ktoré sa zúčastňujú na schôdzi MÁÉRT. Orbán zdôraznil, že okrem politickej spolupráce, čoraz väčšiu pozornosť venujú programom hospodárskeho rozvoja, ktoré sú prospešné pre Maďarsko a zároveň aj pre susedné štáty.

"Modlíme sa za pozostalé rodiny" - Viktor Orbán vyjadril Slovensku sústrasť v súvislosti s nehodou autobusu
Maďarský predseda vlády Viktor Orbán v liste vyjadril sústrasť slovenskému premiérovi Petrovi Pellegrinimu v súvislosti so stredajšou tragickou dopravnou nehodou neďaleko Nitry. Informoval MTI v stredu večer Bertalan Havasi, zástupca štátneho... Čítať ďalej
14 | 11 | 2019 | Magda Danková


Predseda vlády zdôraznil, že je dôležité vysvetliť svojim susedom, že národné a hospodárske posilnenie Maďarska nie je hrozbou, ale naopak, príležitosťou pre nich, a tento vývoj oceňuje význam strednej Európy v EÚ.