Jankovská vraj ministrovi "do očí prisahala," že s Kočnerom nikdy nekomunikovala
21 | 11 | 2019 I Magda Danková

Monika Jankovská, bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorú zverejnená komunikácia z aplikácie Threema usvedčuje z nadštandartných vzťahov s mafiánom Kočnerom, s ním vraj nikdy nekomunikovala. Ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi to mala odprisahať na stretnutí "medzi štyrmi očami." Informuje Denník N.


"Áno. Sedela na tom istom mieste ako vy teraz. A aj to bolo stretnutie medzi štyrmi očami. Absolútne všetko poprela, a to do takej miery, že sa jej až čudujem. Bola schopná to dokonca odprisahať, že s ním nikdy nekomunikovala." Odpovedá minister Gál na otázku, či sa Jankovskej pýtal na jej vzťahy s Kočnerom.

Jankovská si užíva luxus za pol milióna
V novostavbe pod Hradom vlastnia od mája Jankovskej synovia luxusný byt. Býva v ňom bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorá mala pomáhať Kočnerovi vybavovať kauzu zmenky TV Markíza. Túto správu priniesol portál... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


"Problém bol, že som nemal žiaden dôkaz. Pýtal som sa aj na polícii, radili sme sa s premiérom, či SIS nemá niečo. Stále bola len všeobecná informácia, že si vymenili veľa správ. Ich obsah nebol v tom čase ešte známy." Uzatvára Gábor Gál."

U Jankovskej vo štvrtok 22. augusta zasahovala polícia a zobrala jej mobilný telefón. Zasiahli, lebo Jankovská sa objavuje v komunikácii, ktorú našli vyšetrovatelia v aplikácii Threema v mobile obžalovaného podnikateľa Mariana Kočnera. Osoba, ktorú si Kočner uložil ako Jankovská, si s ním podľa televízie Markíza údajne vymenila asi tisíc správ.

Napriek tomu, že polícia už dávnejšie Jankovskej zaistila mobil, je treba pripomenúť, že doteraz nie sú žiadne dôkazy, ktoré by Jankovskú usvedčovali z kontaktov na Kočnera. Štátna tajomníčka však pod verejným tlakom napokon odstúpila.

Jankovská aj naďalej odmieta, že by s Kočnerom akokoľvek komunikovala. Z funkcie odchádza s vysvetlením, že situácia "vytvára tlak na jej rodinu."

Jankovská sa odvolala voči pozastaveniu funkcie sudkyne,namieta L. Kurilovskú
Sudkyňa a bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti za Smer-SD Monika Jankovská sa odvolala voči rozhodnutiu disciplinárneho senátu, ktorý jej pozastavil výkon funkcie sudkyne. Vo svojom odvolaní namieta senát, v ktorom sedí Lucia... Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | TASR