Americké pokusy o oslabenie hospodárskeho rastu Ruska a Číny sú iba časťou nekalej súťaže, prehlásil Putin
20 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Washington sa dopúšťa vážnej chyby, pretože jeho cieľom je odradiť rozvoj Ruska a Číny, uviedol ruský prezident Vladimir Putin na investičnom fóre v Moskve.


„Vyvážené medzinárodné hospodárske vzťahy nie sú ich hlavným cieľom [USA], ale presne naopak, ich hlavným strategickým cieľom je brzdiť rozvoj Číny a Ruska,“ uviedol ruský prezident na fóre „Russia Calling“ a dodal, že takýto prístup je obrovská chyba, ktorá môže oslabiť pozíciu USA.

Podľa Putina ďalším dôvodom amerických obmedzení proti svojmu konkurentovi v obchodnej vojne je, že čínska ekonomika je v skutočnosti efektívnejšia ako tá americká. Mohol by to byť dokonca kľúčový faktor pri obchodnej vojne.

Americká politika zameraná na Rusko a Čínu je „nespravodlivá hospodárska súťaž“ a v budúcnosti bude pokračovať, dodal Putin. Podľa ruského prezidenta to však nezastaví rast globálnej ekonomiky a nezvrhne ho do recesie.

„Podľa môjho názoru sa tempo rastu globálnej ekonomiky zvýši, a to aj napriek všetkým problémom, ktoré sú spojené s obchodnou vojnou,“ ďalej vyhlásil ruský prezident. „Je nepravdepodobné, že by globálna ekonomika v blízkej budúcnosti vstúpila do recesie, a to ani kvôli obchodnej vojne medzi USA a Čínou.“

Francúzska polícia používa „vojnové zbrane“ proti demonštrantom. Novinár hovorí o tom, ako ho trafil granát so slzným plynom (FOTO)
Francúzsky novinár prehovoril o tragickom incidente, keď ho na proteste "Žlté vesty" zasiahol výbušný granát so slzným plynom. Čítať ďalej
20 | 11 | 2019 | Marek Molnár