TRAGÉDIA: Zrútený most si vyžiadal život 15-ročného dievčaťa (FOTO)
18 | 11 | 2019 I Marek Molnár

V pondelok ráno si vyžiadala tragédia vo Francúzsku najmenej jedného mŕtveho a niekoľko zranených. Neďaleko juhofrancúzskeho mesta Toulouse spadol most, pričom do rieky Tarn sa podľa zástupca miestneho regiónu zrútili tri vozidlá.


Cestný most, ktorý sa zrútil do francúzskej rieky Tarn, spájal obce Mirepoix-sur-Tarn a Bessiéres, ktoré ležia približne 25 kilometrov severne od Toulouse. Most bol dlhý približne 150 metrov a široký päť metrov.

Francúzsky spravodajský portál La Depeche du Midi oznámil, že pri tragédií zahynulo 15-ročné dievča, ktoré cestovalo v osobnom vozidle.



Túto informáciu potvrdili tiež hasiči, avšak bližšie informácie o totožnosti obete neuviedli. Podľa miestneho denníka si nešťastie vyžiadalo aj sedem zranených.

Podľa zástupcu departementu Haute-Garonne, Georgesa Merikeho, nešťastie postihlo tri vozidlá. "Na mieste je 60 hasičov," uviedol. Príčina zrútenia mosta podľa neho nie je zatiaľ známa.

Avšak portál La Depeche du Midi informoval, že na most vošiel nákladný automobil, ktorého vodič nerešpektoval maximálnu nosnosť konštrukcie.



„Prestaňte napínať svaly": Peking varuje USA za ich „provokácie“ v sporných vodách Juhočínskeho mora
Čína pohrozila Spojeným štátom za ich vojenské „provokácie“ v sporných vodách Juhočínskeho mora a ako reakciu na cvičenie Pentagonu v tejto oblasti Peking vypustil svoju leteckú loď. Čítať ďalej
18 | 11 | 2019 | Marek Molnár