Pri demonštrácií proti zdražení paliva v Iráne zomrel policajt
17 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Po kritickom zranení počas demonštrácie v západnom Iráne zomrel v nemocnici major miestnej polície. Policajt bol napadnutý rozzúreným davom kvôli tomu, že sa pokúsil brániť veliteľstvo mestskej polície, informujú o tom miestne médiá.


K incidentu došlo v meste Kermanshah, hlavnom meste západnej iránskej provincie pri hranici s Irakom, v ktorom sa v sobotu uskutočnili veľké demonštrácie. Jedna z nich bola extrémne násilná, pričom mala za následok stret demonštrantov s políciou a skončila tým, že ozbrojený dav zaútočil na policajnú stanicu.

Policajt identifikovaný ako major Iraj Javaheri bol vo vnútri budovy a snažil sa zastaviť rozzúrený dav, avšak niekto ho postrelil, prehlásil miestnym médiám hovorca policajného informačného centra, veliteľ Ali Akbar. Okamžite bol prevezený do nemocnice, ale v nedeľu večer podľahol svojim zraneniam.

Útok na policajnú stanicu v meste Kermanshah nebol ojedinelým násilným incidentom. Záznam, ktorý získala spravodajská spoločnosť RT Arabic, ukazuje riaditeľstvo dopravnej polície v meste Karaj, ktoré sa taktiež stalo obeťou rozzúreného davu.



India spustila test jadrovej balistickej rakety (VIDEO)
India úspešne otestovala spustenie jadrovej balistickej rakety stredného doletu Agni-II. Prvýkrát sa jeho test uskutočnil v noci, no aj napriek tomu ho stále stihli zachytiť svedkovia na videu. Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | Marek Molnár