India spustila test jadrovej balistickej rakety (VIDEO)
17 | 11 | 2019 I Marek Molnár

India úspešne otestovala spustenie jadrovej balistickej rakety stredného doletu Agni-II. Prvýkrát sa jeho test uskutočnil v noci, no aj napriek tomu ho stále stihli zachytiť svedkovia na videu.


Najnovšia skúška hlavnej strategickej jadrovej zbrane Indie sa uskutočnila v sobotu od začatia komplexného štvrtého testovania Integrated Test Range na ostrove Abdul Kalam, informujú o tom miestne spravodajské správy a zároveň svojim divákom ukázali video, ako jadrová balistická raketa svieti na nočnej oblohe.



Agni-II je 21 metrov dlhá dvojstupňová balistická raketa s doletom až 3 500 kilometrov, ktorá dokáže uniesť nálož až do 1 000 kg. Bola vyvinutá organizáciou Defence Research and Development Organisation a je vyrábaná na domácom trhu.

Indický minister obrany uprostred zvyšujúceho sa napätia s Pakistanom nedávno upozornil, že zatiaľ Naí Dillí pozorne sleduje politiku v súvislosti s jadrovými zbraňami, „ale ako to bude pokračovať záleží na okolnostiach“. India a Pakistan majú značné jadrové zbrane a k by vypukla vojna, mohli by sa navzájom zničiť.

Palestínsky novinár stratil oko po tom, ako ho zasiahol izraelský gumený projektil na proteste pri Jordáne (VIDEO+FOTO)
Palestínsky novinár Moath Amarneh prišiel o oko po tom, ako ho zasiahol izraelský gumený projektil. Novinár bol zmrzačený napriek aj napriek tomu, že mal na sebe vestu s nápisom „Press“. Nešťastný incident sa odohral v Hebrone (mesto v Západnom... Čítať ďalej
16 | 11 | 2019 | Marek Molnár