Ibi Maiga nastavuje zrkadlo Slovákom a po-novembrovej spoločnosti!
17 | 11 | 2019 I Magda Danková

Nájznámejší afričan so slovenským srdcom, Ibrahim Maiga sa rozhodol zhodnotiť po-revolučných 30 rokov od novembra 89. "Čierny Bača" radí Slovákom, aby si zachovali národnú identitu, pretože "v tom je tá originalita. Najväčšou chybou podľa Maigu bolo, že sme "naivne uverili politikom.


"Ahojte priatelia, dnes je 17.11.2019. Teda 30 rokov po nežnej revolúcii. Áno zažil som to, a dobre si všetko pamätám akoby to bolo včera" Prihovára sa známy spevák a herec priaznivcom na sociálnej sieti. "Myslím, ako človek ktorý sa nenarodil na Slovensku, a ktorý prišiel z Afriky študovať do vtedajšieho Československa, mám vám čo rozprávať." Dodáva Maiga s tým, že plánuje pripraviť video.

Kňažko: Spoločnosť sa s komunistami nevyrovnala dostatočne, boli sme príliš nežní!
Spoločnosť sa s komunistami nevyrovnala dostatočne, preto tu stále „strašia“. Pripúšťa to herec, bývalý politik a tribún Nežnej revolúcie Milan Kňažko v rozhovore pre TASR. Je podľa neho hanba, že 30 rokov po revolúcii môže za ústavného sudcu... Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | TASR


"Ale do vtedy vám poviem len jedno; mohol byť o mnoho lepší život na Slovensku dnes. Každý nech hľadá chybu v sebe." Priznáva zabávač svojskou slovenčinou.


"Niekto naivne uveril politikom, a volil tak ako volil, niekto zradil národa a Štát, niekto to využil, aby zbohatol na úkor druhých, niekto uznával a uznáva všetko čo je zo západu viac ako to, čo máme doma a tým, čím sme boli a sme." Bilancuje Maiga.

"Ak prestanete byt tým čím ste, a budete viac uznávať to cudzie, tak ste stratení, stratíte vlastnú identitu a nebudete už nikto, budete len na výsmech. Takže moja rada znie; ste Slovania, máte svoju históriu, svoju kultúru, svoje hodnoty, ste veľmi šikovní a pracovití, ste niekto a máte svoju zem, doteraz ste boli sebestační a nenechajte si vziať tu vašu slobodu." Radí obľúbený Afričan.

Kuffa: Nebojím sa! Možno kážem verejne naposledy. Som pripravený, že mi zotnú hlavu.
Prevzaté z portálu svetlosveta.sk , od autora Tomáša Dominika. Čítať ďalej
17 | 11 | 2019


"Vašich predkovia sa obetovali pre túto národnú identitu, prosím, prosím nezahoďte to ani pre Európu ani pre Ameriku, ani pre Afriku, ani pre Áziu. Ak ostanete sami sebou ako folklórny súbor Lúčnica, budú vám závidieť a milovať vás takých aký ste." Myslí si Maiga.

Ako ďalej dodáva; "Nechcem Halloween , nechcem Valentína , nechcem christmas, atď... Chcem na Sk to, čo je práve slovenské / to je tá originalita. Nechcem byť moc dlhý, viac vám poviem vo videu. Všetko čo som tu zažil pred revolúciou, čo vnímam pozitívne a čo vnímam negatívne."


Blahov pomaranč ako kritika nadnárodného reťazca a novembra 89´
V čase, keď sa v médiách skloňuje "odkaz nežnej revolúcie" a liberálne kruhy sa nás snažia donekonečna presviedčať, že sme sa nikdy nemali lepšie, sa o slovo hlási nenávidený aj velebený Ľuboš Blaha. Parlamentný marxista na spoločenské zmeny po... Čítať ďalej
16 | 11 | 2019 | Magda Danková


"Svet nesmie prísť o tuto úžasnú krajinu Slovensko. Ako všade na svete, aj tu sú dobrých a zlých ľudia, to je normálne, krajina za to nemôže. Je na nás normálnych aby sme šírili dobre meno Slovenska, lebo tu žijú srdečných a dobrých ľudia. Nech boh chráni Slovensko. Amen." Uzatvára na sociálnej sieti potmavší Slovák s najhoršou slovenčinou, ale za to s obrovským srdcom.