Šok pre fanúšikov seriálu Priatelia! Návrat vzbudzuje v hercoch obavy+
16 | 11 | 2019 I František Németh
Kultový seriál Priatelia sa vráti na televízne obrazovky. Nie však ako donekonečné opakujúce sa reprízy, ale ako celkom nové diely. Napriek tomu existuje mnoho dôvodov, prečo by sa fanúšikovia nemali príliš tešiť. 

Návrat starých seriálov je dnes v móde. Väčšinou síce dopadajú tragicky a nie sú nijako dlhé, ale napriek tomu sa tvorcovia donekonečna snažia priživiť na dávno mŕtvej sláve svojich dietok.

Príkladom môže byť nedávna nová séria populárneho seriálu Ženy z rodu Gilmorovcov. Ôsma rad vrátila drvivú väčšinu pôvodných hercov a podieľali sa na ňu aj pôvodný autori seriálu, tentoraz ale pod taktovkou Netflix, ktorý s pôvodnými sériami nemal nič spoločné.

Výsledok bol trochu rozpačitý. Seriál síce bol stávaný na podobných princípoch ako v predchádzajúcij radách, no časová priepasť bola znateľná a zreteľná nielen v tvárach samotných hercov, ktorí skrátka dobre zostarli. Humor a komické situácie, ktorým boli vystavení "za mlada", u nich v neskoršom veku pôsobil skôr nútenie.

Monica zo seriálu "Priatelia" si zašla po rokoch na rande s Chandlerom! Ďalší románik?
Nebolo vtipnejšieho paru než Chandlera s Monicou v seriáli Priatelia, z ktorých sa v priebehu epizód stali postupne milenci, partneri a nakoniec aj manželský pár. Teraz sa herečka Courteney Coxová (55) pochválila fotkou z rande s Matthewom Perrym... Čítať ďalej
08 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová


Ak sa posledné štyri diely dočkajú niekedy pokračovania je aj napriek otvorený koniec seriálu nejasné. A podobne na tom je aj reboot populárneho seriálu Beverly Hills 90210. Ten po pár dieloch tiež skončil, a dosť možno navždy. Klesajúcu sledovanosť pripisujú kritici na krk hercom, ktorí divákov nezaujímajú.

Môže Priatelov stretnúť podobný osud? Záleží na tom, čo presne nové diely prinesú. Zatiaľ sa totiž nezdá, že by sa malo jednať o reštart alebo pokračovanie seriálu. A to z časti aj preto, že producenti Priateľov si všetko vyššie spomínané moc dobre uvedomujú.

Martha Kauffman, ktorá seriál stvorila, v nedávnom rozhovore pre časopis Rolling Stone jasne uviedla, že Priatelia definitívne skončili. A ani herci neboli ešte pred pár mesiacmi nadšení, že sa o návrate seriálu špekulovalo.

Lisa Kudrow pokračovanie odmietla. Dodala, že Priatelia bol seriál o mladých ľuďoch, a nikoho by nezaujímalo, aké problémy majú päťdesiatnici. Aj mužskí hlavný protagonisti totiž návrat striktne odmietajú. Chandler, Joey a Ross by do opätovného natáčania skrátka nešli.

Matt LeBlanc sa uviedol, že nikto nechce sledovať príbehy starých ľudí. Matthew Perry má vraj nočné mory z toho, že by to nikoho nezaujímalo. A myslí si, že by to neprospelo jeho mentálnemu zdraviu. A David Schwimmer uviedol, že nikto nechce sledovať partiu starých ľudí.

Jediný, kto má okrem fanúšikov reálny záujem na pokračovaní, je Jennifer Aniston. V skutočnosti sa ale zdá, že pokračovanie ako také sa nikdy nenatočí. O nových dieloch sa síce zatiaľ len jedná, už teraz sú ale označované ako "špeciály". A pod to sa dá schovať čokoľvek od série rozhovorov pred dokument po tematicky ladený diel. Nie však plnohodnotné pokračovanie.