Blahov pomaranč ako kritika nadnárodného reťazca a novembra 89´
16 | 11 | 2019 I Magda Danková

V čase, keď sa v médiách skloňuje "odkaz nežnej revolúcie" a liberálne kruhy sa nás snažia donekonečna presviedčať, že sme sa nikdy nemali lepšie, sa o slovo hlási nenávidený aj velebený Ľuboš Blaha. Parlamentný marxista na spoločenské zmeny po roku 89´ upozorňuje skutočne svojsky. Kritiku súčasného systému ilustruje na pomaranči z TESCA!


"V tomto pomaranči je zhutnený odkaz celého novembra 89. TESCO si z ľudí asi robí srandu." Začína svoj príspevok smerácky poslanec, pod exotickým ovocím s logom nadnárodného reťazca a odkazom na výročie novembra.

Koreňom našich problémov je povaha kapitalizmu (Eduard Chmelár)
Rozhovor s lídrom novovzniknutého hnutia Socialisti.sk, Eduardom Chmelárom o súčasnej situácii v spoločnosti a o kauzách, ktoré hýbu celým Slovenskom. Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Zhováral sa Róbert Merva


SLOBODA TESCA PAKOVAŤ SI VAČKY

"Ja nepochybujem o tom, že TESCO je vďačné za to, že môže slobodne vykorisťovať Slovákov. Pretože presne o tom november bol - o slobode pre západné korporácie a novom otroctve pre Slovákov." Pokračuje Blaha.


"Hej, hej, milé TESCO, som dojatý z tej vašej slobody. Ach, tá sloboda skolonizovať nové východné trhy - bravó! Sloboda bohatnúť, ak si obrovský reťazec a môžeš si pakovať vačky na tom, že tlačíš dole cenu výrobcom. Presne pre takýchto bol november požehnaním. Pre kapitalistické molochy zo Západu." Tvrdí ľavicový poslanec.

SLOBODA PREDAVAČIEK NECHAŤ SA VYKORISŤOVAŤ

"A čo ľudia? Môžu sa dnes veselo zamestnať v takýchto reťazcoch ako živnostníci bez akýchkoľvek zamestnaneckých práv. Budú drieť za pár šupiek, aby akcionári zo Západu bohatli.

Hej, hej, presne toto mal na mysli Mel Gibson, keď v Statočnom srdci kričal na popravisku, že slobodááááá. Úplne mám euforické zimomoriavky z toho, že TESCO sa vytešuje zo slobody a Novembra. Ach!" Pokračuje v irónii Blaha.

SLOBODA KUPOVAŤ SI NEDOZRETÝ ODPAD

"My vďaka novembru nemusíme stáť v rade na pomaranče. Dnes síce namiesto pomaranča dostaneme nedozreté oranžové guľky s nulovou kvalitou, nastriekané nejakým sajrajtom, aby to spomalilo dozrievanie.

Ale máme bohovskú slobodu to vypľuť von z úst. Alebo to použiť ako tenisovú loptičku. Nech žije November! Nech žije TESCO! Za socializmu sme mali kubánske pomaranče, ktoré chutili ako reálne pomaranče a žiadne takéto odpady bez chuti. A žiadne západné korporácie nás tu nevykorisťovali."

TOTO JE VAŠA SLOBODA, NIE NAŠA

"Milé TESCO, týmito svojimi nálepočkami sa akurát vysmievaš ľuďom.

Skolonizovali ste nás.
Okupujete nás.
Vykorisťujete našich ľudí.
Predávate nám odpad.
A bohatnete na nás.
A ešte vám máme tlieskať.
Fantastické.

Toto je vaša sloboda. Nie naša.
Strčte si ten pomaranč niekam."

Nekompromisne uzatvára Ľuboš Blaha.