Ruská vojenská polícia zabezpečila narýchlo opustenú americkú základňu v Sýrií (FOTO)
15 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Ruskí vojenskí policajní experti a experti na likvidáciu bômb prevzali kontrolu nad americkou základňou v provincii Aleppo v severnej časti Sýrie.


Až donedávna bola letecká základňa Sirrin jednou z najväčších vojenských základní, ktorá bola nezákonne okupovaná americkými silami v Sýrii, avšak po tom, čo prezident Donald Trump náhle oznámil, že Spojené štáty nemajú dôvod zostať v tomto regióne, rýchlo opustili toto miesto.

Celá operácia je aj na videu, ktoré si môžte pozrieť na tejto stránke.

Zvezda


„Vošli sme a zabezpečili sme vnútorný a vonkajší obvod,“ uviedol hlavný inšpektor vojenskej polície pre televízny kanál ruského ministerstva obrany Zvezda.

Zvezda


"Tímy na likvidáciu bômb teraz prechádzajú každou budovou a kontrolujú, či nám tu nezostali žiadne výbušniny alebo iné ,prekvapenia‘," ďalej uviedol hlavný inšpektor.

Zvezda


Americké jednotky sa zjavne snažili na základni nechať čo najmenej vecí, pretože bolo možné vidieť desiatky nákladných vozidiel ako evakuujú náklad.

Ruská armáda plánuje premeniť opustenú americkú základňu na miesto distribúcie humanitárnej pomoci a zriadiť tam miestnu pobočku svojho zmierovacieho centra.

Zvezda


"USA si chcú udržať vedúcu úlohu v boji proti Islamskému štátu", vyhlásil Pompeo
Spojené štáty budú pokračovať v boji proti Islamskému štátu (IS) a udržia si vedúcu úlohu v medzinárodnej koalícii, ktorá proti tejto teroristickej skupine zasahuje v Sýrii a Iraku. Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo to vyhlásil vo... Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | TASR