FOTO: Spevák Rod Stewart 23 rokov tajne staval miniatúru mesta, model má dychvyrážajúce detaily!
14 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Jeden z najväčších hviezdnych rockerov, Rod Stewart, konečne odhalil plody svojej ďalšej veľkej vášne - modelových železníc.


Okrem tvorby hudby a hraním naživo Rod Stewart za posledných 23 rokov pracoval na obrovskom a zložitom modeli amerického mesta, ktorý odhalil pri rozhovore pre časopis Railway Modeller.

„Povedal by som, že 90% z toho som si postavil sám. Jediná vec, v ktorej som nie som dobrý, je elektrina, takže tú musel urobiť niekto iný," prehlásil anglický spevák.

STEVE CRISE/RAILWAY MODELLER


Rod Stewart počas toho ako staval miniatúru New Yorku a Chicaga v období okolo roku 1945, vydal 13 štúdiových albumov a bol na 19 turné.

„Mnoho ľudí sa smeje, že je to hlúpe hobby, avšak mne príde nádherné,“ dodal spevák.

Krajina a štruktúra je jeho silnejšou stránkou, narozdiel od lokomotív a koľají. "Krásu vidím v tom, čo všetci ostatní považujú za škaredé - robustné mrakodrapy, rozbité sklady, a iné veci, ktoré sú veľmi zničené."

STEVE CRISE/RAILWAY MODELLER


Fotografie miniatúry mesta zobrazujú desiatky vysoko detailných budov, mostov, lodí a dokonca aj ulice plné historických áut a taxíkov.

„Keď začnem robiť niečo tak kreatívne, musím to zvládnuť na 110%,“ prehlásil. „Pre mňa to je návykové. Začal som, tak to musím aj dokončiť. Keby som si na začiatku uvedomil, že to bude trvať tak dlho, pravdepodobne by som povedal: ,Nie ! Nie! Nie!‘".

STEVE CRISE/RAILWAY MODELLER


74-ročný spevák postavil tento model v podkroví svojho domu v Los Angeles.

STEVE CRISE/RAILWAY MODELLER


Umelá inteligencia dokáže predpovedať, či čoskoro dostanete infarkt. Vedci nevedia, ako to je možné
Umelá inteligencia dokáže presne predpovedať zlyhanie srdca v priebehu jedného roka pomocou analýzy skenov srdca, pričom ani lekári nedokážu predpovedať také presné výsledky, ako umelá inteligencia (AI). Dokonca samotní vedci zostávajú rovnako... Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | Marek Molnár