Pentagon chce "naprogramovať baktérie" aby slúžili ako detektor bômb
13 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Táto myšlienka sa zdá byť ako ďaleká budúcnosť, avšak nie je tomu tak. Pentagon spojil sily so spoločnosťou Raytheon s cieľom vyvinúť systém schopný dodávať geneticky modifikované baktérie do zeme. Iba na obranné účely, samozrejme.


Projekt bol spustený spoločnosťou DARPA (agentúra, ktorá viedla tiež programy na vytvorenie telekinetických super vojakov a ozbrojeného robotického hmyzu), pričom sa snaží o „naprogramovanie dvoch bakteriálnych kmeňov na monitorovanie výbušných materiálov v zemi,“ uviedla spoločnosť Raytheon v spoločnej tlačovej správe s Worcester Polytechnic Institute.

Prvý z týchto dvoch kmeňov, známy ako „biosenzor“, „zistí prítomnosť alebo neprítomnosť výbušnín v zemi“, zatiaľ čo druhý vytvorí „žiariace svetlo“ v prípade, že by sa výbušniny našli. Diaľkovo ovládané kamery alebo drony by sa potom poslali na prieskum oblasti s cieľom nájsť žiariace baktérie.

Hoci Pentagon tvrdí, že plánuje používať tento systém iba na „obranné“ účely, niektorí by mohli nájsť využitie militarizovaných mikróbov aj niekde inde. Preto treba byť opatrný pri tejto technológií aby sa nedostala do "zlých rúk".

Policajtka zo Slovenska nekompromisne pokutovala britského milionára. Ten na ňu nechutne zaútočil
Britský zbohatlík a milionár Fergus Wilson známy svojou aroganciou a surovosťou si konečne dobre zavaril. Bol odsúdený za trestný čin rasovej nenávisti proti dopravnej policajtke, píše britský denník Daily Mail. Portál Topky priniesol informáciu,... Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič