Rusko a Čína plánujú vytvoriť spoločný podnik na výstavbu metier po celom svete

Ruská strojárska spoločnosť Mosinzhproekt a Čínska železničná stavebná spoločnosť (CRCC) plánujú založiť spoločný podnik na výstavbu metier po celom svete, uviedol námestník primátora Moskvy Marat Khusnullin.


Primátor tiež uviedol, že s čínskymi partnermi už bolo uzavretých niekoľko dohôd, najmä o realizácii spoločného projektu o prestupných uzloch a výmene informačných technológií.

"Získali sme odborné znalosti a po roku 2021 až 2022, keď budú dokončené hlavné metrá u nás, môžeme začať stavať aj v iných krajinách," uviedol Khusnullin a dodal, že predbežná dohoda s čínskou stranou už bola podpísaná.

Facebook


Od augusta 2017 CRCC stavia v Moskve tri stanice s dĺžkou 4,6 km, ktoré budú dokončené do konca roku 2020. Vo februári získal CRCC ďalšiu zmluvu na výstavbu metra a očakáva sa, že začne s výstavbou budúci mesiac.

Facebook


Moskovské metro je jedným z najrušnejších na svete a je známe svojou efektívnosťou a eleganciou. Je zdobené freskami, mramorovými stĺpmi a ozdobnými lustrami. Je to jedno z najčistejších miest s viac ako deviatimi miliónmi cestujúcimi každý deň.

Facebook


Pentagon chce "naprogramovať baktérie" aby slúžili ako detektor bômb
Táto myšlienka sa zdá byť ako ďaleká budúcnosť, avšak nie je tomu tak. Pentagon spojil sily so spoločnosťou Raytheon s cieľom vyvinúť systém schopný dodávať geneticky modifikované baktérie do zeme. Iba na obranné účely,... Čítať ďalej
13 | 11 | 2019 | Marek Molnár