Minulý týždeň chytili 36 podgurážených šoférov, jedna vodička nafúkala dokonca dvakrát za jeden deň
12 | 11 | 2019 I SITA

Uplynulý týždeň chytili policajti na cestách v Žilinskom kraji 36 podgurážených šoférov a 13 cyklistov. Ako agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 16 šoférom namerali viac ako jedno promile alkoholu v dychu, 11 nafúkalo pod jedno promile a dvaja dychovú skúšku odmietli. Sedem šoférov spôsobilo pod vplyvom alkoholu nehody.


V utorok popoludní dvakrát za sebou zastavili pripitú 36-ročnú vodičku. V oboch prípadoch mala pod jedno promile alkoholu v dychu. Ako uviedla polícia, druhýkrát si sadla za volant aj napriek tomu, že jej už predtým ďalšiu jazdu zakázali, zadržali jej vodičský preukaz a osvedčenie o evidencii vozidla.

Poriadne opitého šoféra chytili policajti v nedeľu pri Námestove. Iba 20-ročný mladík nafúkal 2,73 promile. V ten istý deň kontrolovali v Žiline 26-ročného Ukrajinca. Ten mal skoro 1,5 promile alkoholu v dychu. Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako dodala Balogová, polícia upozorňuje, že vodičovi pod vplyvom alkoholu môže zaistiť jeho vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie.