Orbán by už dávno vystúpil z EÚ, ale Putin mu to nedovolí!
11 | 11 | 2019 I redakcia

Orbánova zahraničná politika je na prvý pohľad absurdná, určitá logika v nej všaj je. Kšefty predsa idú a predseda vlády môže povedať, že teraz získajú omnoho viac výhod, ako keby splynuli len so západným poriadkom. Píše portál 24.hu.


Takéto rázne vyhlásenie mal Pál Dunay, profesor Centra európskych bezpečnostných štúdií pri analýze zahraničnej politiky Viktora Orbána v rozhovore pre noviny Népszava. Analytik sa domnieva, že Orbánova vláda to má dobre premyslené.

Putinova návšteva Budapešti ukazuje budúcu politiku Putina aj Orbána
Maďarsko má záujem zlepšiť spoluprácu medzi Západom a Ruskom. Vyhlásil v stredu maďarský premiér Viktor Orbán po rozhovore s ruským prezidentom Vladimírom Putinom, ktorý bol v Budapešti čestným hosťom.Viktor Orban na spoločnej tlačovej konferencii... Čítať ďalej
02 | 11 | 2019 | redakcia


Maximalizuje svoje výhody s minimálnymi stratami. To znamená, že jej hospodárska politika ťaží zo západu, zatiaľčo Orbán predstiera, že bráni národné záujmy agresívnou zahraničnou politikou. Ekonomika ale nepochybne slúži  západnému kapitálu, predovšetkým nemeckým automobilkám v Maďarsku.

Dunay hovorí, že šéfovia značky Mercedes, Audi a BMW môžu povedať; „prosím, tu je stabilita, takmer žiadny štrajk.“

Východný blok je opäť cieľom záujmov Ruska. Putin začína Orbánom
Dnes sa očakáva príchod ruského prezidenta Vladimira Putina do Maďarska, nakoľko dostal pozvanie od maďarského predsedu vlády Viktora Orbána. Bez ohľadu na to, ako toto stretnutie dopadne, je vcelku pravdepodobné, že to podráždi USA a... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | Marek Molnár


Podľa analytika  „Orbánovo  učenie“ je, že "neexistuje vďačnosť, iba tvrdá práca." To znamená, že ak ľudia zo Západu niečo chcú, musia niečo tiež dať. Orbánova vláda úplne nezapadá do západného poriadku, pretože obchoduje s obidvoma stranami.

Maďarský premiér nemá ani pocity strachu z Ruska. Podľa znalca sa to snaží využiť ruská zahraničná politika, ktorá sa chce spojiť so západnými spojencami a chce získať predovšetkým tých menej lojálnych, napríklad z členských štátov NATO.

Viktor Orbán sa chce prebiť aj do slovenského parlamentu (Arpád Németh)
Strany Most-Híd a SMK sa po siahodlhých a párkrát stroskotaných rokovaniach dohodli, že predsa len spoja sily a vytvoria spoločnú Stranu regiónov Most MK. Dôležité je všimnúť si, že SMK je v podstate miestnou pobočkou maďarského premiéra Viktora... Čítať ďalej
19 | 10 | 2019 | Arpád Németh


Niekedy to robí tým, že štedro rozdáva dary, inokedy "presvedčí" skorumpovaných politikov, niekedy obrovskými kreditmým výhodami pre krajinu. Podľa Dunayho sa v takýchto veciach často spomína Maďarsko. Zmieňuje ironické príslovie, ktoré znie; "Orbán by už dávno opustil Európsku úniu, ale prezident Putin mu to nedovolí."